Europos žydų kongresas reiškia solidarumą su Izraeliu ir smerkia Irano puolimą prieš žydų valstybę

Europos žydų kongresas reiškia solidarumą su Izraeliu ir smerkia Irano puolimą prieš žydų valstybę

Europos žydų kongresas griežtai smerkia didžiulę raketų ir bepiločių orlaivių ataką, kurią šeštadienio vakarą Irano Islamo Respublika ir jos pagalbininkai įvykdė prieš šimtus taikinių visame Izraelyje. Taip pat reiškia solidarumą bei susirūpinimą mūsų broliais ir seserimis žydų valstybėje.

Tai, kad ši ataka nenusinešė gyvybių ir nepadarė didelės žalos civilinei infrastruktūrai, buvo tik Izraelio ir jo sąjungininkų, JAV, Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos bei nuosaikiųjų arabų valstybių šiame regione gynybinių veiksmų rezultatas. Europos žydai reiškia gilų dėkingumą už šį stiprų tarptautinio solidarumo demonstravimą prieš Irano teroristų tinklą, kuris kelia grėsmę ne tik žydų valstybei, bet ir stabilumui Artimųjų Rytų regione ir už jo ribų.

Tarptautinė bendruomenė turi suvokti, kad Iranas yra ideologiškai įsipareigojęs sunaikinti žydų valstybę ir pakenkti visoms jėgoms ir valstybėms, kurios nepritaria jo kraštutinei fundamentalistinei darbotvarkei.

Raginame Europos Sąjungą ir jos valstybes nares ekonomiškai ir politiškai visiškai izoliuoti Iraną nuo tarptautinės tautų šeimos, griežtai įgyvendinant ir plečiant sankcijas Islamo Respublikai. Teherano režimas neturi gyventi ramiai, kol ir toliau kasdien kelia grėsmę Vakarų demokratijoms ir stabilumui bei taikai Artimuosiuose Rytuose, ypač jam esant potencialia branduoline grėsme.

Europa turėtų žinoti, kad Irano siekių ideologija – nušluoti Izraelį nuo žemėlapio. Praėjusią naktį ginkluotas branduolinėmis galvutėmis, Iranas galėjo įvykdyti dar vieną holokaustą. Izraelis yra pirmasis ir pagrindinis jo taikinys, tačiau visos Vakarų valstybės yra šios šalies taikiklyje.

Iranas daugelį metų rėmė teroristinių išpuolių prieš Izraelį rengimą. Tarp jų ir barbarišką bei žudikišką spalio 7 dienos „Hamas“ teroristų įsiveržimą iš Gazos Ruožo, kurio metu žuvo daugiau nei 1 200 civilių Izraelio gyventojų ir buvo pagrobta 200 įkaitų, iš kurių daugiau nei pusė tebėra nelaisvėje, o daugelis, baiminamasi, žuvo.

Iranas ir toliau finansais, politiniu palaikymu ir ginklais skatina savo sąjungininkų iš „Hizbullah“ šaudymą raketomis į Izraelio šiaurėje esančius miestus ir kaimus. Tuo pat metu remia ir Jemeno husių sukilėlių atakas prieš Izraelį.

„Hamas“ Gazos Ruože ir „Hizballah“ Libane terorizmas yra ta pati grėsmė, su kuria susiduria Europos ir Amerikos pajėgos Irake, Sirijoje bei Jemene, taip pat, kaip islamo fundamentalistų teroro grėsmė Europos miestų gatvėse. Ją reikia nugalėti dėl mūsų gyvenimo ateities, mūsų demokratijos ir bendrų vertybių.