Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė reiškia palaikymą teroristų puolamam Izraeliui

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė reiškia palaikymą teroristų puolamam Izraeliui

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė, vienijanti 32 organizacijas, griežtai smerkia šeštadienio naktį teroristinės Irano Islamo Respublikos ir jos pagalbininkų įvykdytą precedento neturintį puolimą prieš Izraelio valstybę, kuri buvo užpulta šimtais raketų ir bepiločių orlaivių.

Reiškiame nuoširdų palaikymą Izraelyje esantiems sesėms ir broliams bei ragina Lietuvos vadovus imtis iniciatyvos, kad terorizmo ideologiją pasaulyje skleidžiančiam, visomis įmanomomis priemonėmis remiančiam ir vykdančiam Iranui būtų pritaikytos sankcijos.

„Negalime užsimerkti, matydami terorizmą. Šis už tūkstančių kilometrų nuo Lietuvos tarpstantis blogis pasiekia ir mūsų visų namus. Tuo įsitikinome po spalio 7-ąją „Hamas“ teroristų įvykdyto išpuolio prieš Izraelį, kai antisemitizmas drastiškai išaugo visame pasaulyje, taip pat ir Lietuvoje. Praeitis moko, kad abejingumas gali kainuoti labai brangiai – tūkstančius, o gal ir milijonus žmonių gyvybių. Neleiskime pasikartoti Holokaustui“, – ragina Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės pirmininkė, advokatė Faina Kukliansky.

Atsižvelgdama į susidariusią situaciją pasaulio žydų lyderių rekomendacijas, Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė sustiprino saugomų objektų apsaugą ir ragina visus neprarasti budrumo – šeštadienio įvykiai parodė, kad, suvieniję jėgas, galime atremti ir baisiausią priešo puolimą.