Po Irano puolimo prieš Izraelį Europos žydų bendruomenės padidino parengties lygį

Po Irano puolimo prieš Izraelį Europos žydų bendruomenės padidino parengties lygį

Po Irano surengtos dronų atakos žydų bendruomenės pereina į „padidėjusio budrumo“ būseną.

Šaltinis: „The Times of Israel“

„Atsižvelgdamos į dabartinę situaciją, Europos žydų bendruomenės padidino savo pasirengimo lygį“, – sakoma Europos rabinų konferencijos prezidento Pinchoso Goldschmidto šeštadienio vakarą išplatintame pareiškime. Irano pakalikai pastaraisiais metais taikėsi į žydus visoje Europoje.

Tuo pat metu Amerikos valstybių organizacijos (OAS) sekretorius Luisas Almagro perspėja, kad Iranas gali nusitaikyti į žydų bendruomenes Lotynų Amerikoje. Tai ypač pasakytina apie „autokratinius režimus, turinčius glaudžius ryšius su Iranu ir jo įgaliotiniais“, – Vašingtone vykusiame B’nai B’rith International simpoziume teigė L. Almagro.

Atsižvelgdama į susidariusią situaciją pasaulio žydų lyderių rekomendacijas, Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė sustiprino saugomų objektų apsaugą ir ragina visus neprarasti budrumo – šeštadienio įvykiai parodė, kad, suvieniję jėgas, galime atremti ir baisiausią priešo puolimą.

Nuotraukoje, kurią Irano armija paskelbė 2023 m. spalio 3 d., bepiločiai orlaiviai paleidžiami per šalies oro pajėgų dronų mokymus, vykstančius šiaurinėje Irano Semnano provincijojeIrano kariuomenės / AP nuotr.