Ariogaloje pagerbti Holokausto aukų atminimo susirinko jaunimas iš visos Lietuvos

Ariogaloje pagerbti Holokausto aukų atminimo susirinko jaunimas iš visos Lietuvos

Sakoma, kad geriau vieną kartą pasikalbėti gyvai nei dešimt perskaityti. Būtent šia tiesa vadovaujasi ir jau tradicija tampantį renginį organizuojančios Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti ir Ariogalos gimnazijos vadovai, šį kartą į meninę konferenciją „Vaikai Holokausto metu“ sukvietę aktyvius ir žingeidžius moksleivius.

Izraelio ambasadorė JE Hadas Wittenberg Silverstein ir Kauno žydų bendruomenės pirmininkas Gercas Žakas/ KŽB nuotr,

„Šiais, nemažai liūdesio, tamsos, neapykantos mums atnešančiais, laikais vienu stipriausių paguodos ir vilties, kad gal kažkada kažkas išmoks skaudžias istorijos pamokas, šaltiniu yra šviesūs jauni žmonės bei jų pedagogai, savo laiką, energiją, kūrybiškumą skiriantys ne tik gerų akademinių rezultatų siekimui, bet ir gerų, nuoširdžių žmonių, žingeidžių, tolerantiškų, pilietiškų, pasaulio ir kitų visuomenės narių problemoms ar skaudiems išgyvenimams neabejingų asmenybių ugdymui“, – įsitikinęs nė vieno tokio renginio nepraleidžiantis Kauno žydų bendruomenės pirmininkas Gercas Žakas.

Renginio dalyvius sveikino JAV ambasadoriaus antrasis sekretorius, vicekonsulas Williamas Augustas Kendrickas ir Raseinių r. vicemeras Mindaugas Tamaliūnas / KŽB nuotr.

Kartu su tokia šviesia bendruomene Kauno žydų bendruomenės nariai paminėjo Tarptautinę Holokausto aukų atminimo dieną jai skirtoje meninėje konferencijoje “Vaikai Holokausto metu”.

#WeRemember

Renginio akimirkos nuotraukų galerijoje.