Kasmetinis „Makabi“ dvejetų teniso čempionatas: šventė ir dalyviams, ir sirgaliams

Kasmetinis „Makabi“ dvejetų teniso čempionatas: šventė ir dalyviams, ir sirgaliams

2023 metų, lapkričio 19ąją SEB arenoje įvyko kasmetinis tradicinis Lietuvos sporto klubo „Makabi” dvejetų teniso čempionatas. Ir vėl galėjome gėrėtis puikiomis teniso kovomis, kurias demonstravo mūsų jaunieji tenisininkai bei nenuilstantys ir labai  mylintys šią sporto šaką veteranai.

Varžybos pagal dalyvių pajėgumą buvo suskirstytos į dvi grupes: Hard – jaunųjų tenisininkų ir Light – veteranų.

Hard grupėje pirmą kartą prisijungė jaunieji tenisininkai, broliai Danielis ir Emilis Čeliadinai, kurie pademonstravo gražų tenisą ir tuo pačiu galėjo išbandyti savo jėgas su vyresniais, labiau patyrusiais žaidėjais. Nors jie ir nusileido vyresniems už save žaidėjams, bet, neabejotinai, parodė savo puikias perspektyvas.

Kaip visada, žavėjo Alisos Gaivaronskytės žaidimas. Jai teko susirungti su vyrais, nes jos lygiui neatsirado atitinkamų moterų. Labai kovingi aikštelėje broliai Kęstutis ir `Norbertas Faktarovičiai. Šį kartą  Hard grupėje jėgas išbandė ir Marius Zimanas su Donaldu Andziuliu.

Pirmąją vietą stipriausiųjų grupėje užėmė Alisos Gaivaronskytės ir Danieliaus Merkino pora, antrąją  Kęstutis ir Norbertas Faktarovičiai, trečiąją Marius Zimanas ir Donaldas Andziulis.

Garbingą ketvirtąją jaunieji broliukai Danielis ir Emilis Čeliadinai.

Veteranų grupėje pirmąją vietą iškovojo ilgametė Lietuvos sporto klubo tenisininkė, teniso varžybų organizatorė Valentina Finkelštein, poroje su kviestine viešnia, 80-mete Amerikos lietuve Aniceta Zamalaitiene. Antrąją vietą užėmė kviestiniai svečiai Ingrida ir Raimondas Skleniai, trečią vietą Eduardas Gurvičius, kuriam talkino dar ne veteranė, bet taip pat ilgametė Lietuvos sporto klubo „Makabi” teniso žaidėja Diana Zimanienė. Garbingą ketvirtąją vietą užėmė Lietuvos animacijos klasikas Ilja Bereznickas ir Tatjana Podkolzina.

Aktyviausias žiūrovas – teniso veteranas Anatolijus Faktarovičius.

Varžybų vyr teisėjas – ilgametis teniso federacijos narys, 20-ties prezidento taurių organizatorius Mindaugas Dagys.

Teisėjas – Lietuvos sporto klubo „Makabi“ ilgametis prezidentas Semionas Finkelšteinas.

Iki sekančių susitikimų!

Čempionato akimirkos – nuotraukų galerijoje.