Vilniaus publikai – išskirtinio svečio iš Izraelio koncertas

Vilniaus publikai – išskirtinio svečio iš Izraelio koncertas

Profesorius Davidas Shemeris – Jeruzalės muzikos ir šokio akademijos profesorius, Jeruzalės baroko orkestro įkūrėjas, meno vadovas ir dirigentas, žymus klavesinininkas koncertuojantis įvairiose pasaulio šalyse, įvairių senosios muzikos projektų bei festivalių Izraelyje iniciatorius bei organizatorius.

Šių metų lapkričio 30 dieną prof. Davidas Shemeris sutiko paruošti ir pristatyti Vilniaus miesto publikai išskirtinę muzikos programą kameriniam orkestrui ir klavesinui. 

Daugelis kūrinių Lietuvoje skambės pirmą kartą.

Orkestras turės galimybę pasinerti į senosios muzikos atlikimo subtilybes, išskirtinio repertuaro nagrinėjimą, o Vilniaus miesto klausytojai – išgirsti retai atliekamų, Lietuvoje neskambėjusių senosios muzikos kūrinių programą atliekamą profesionalaus kalvesininiko bei jo vadovaujamo Vilniaus miesto Šv. Kristoforo kamerinio orkestro.

Profesorius Davidas Shemeris yra koncertavęs bei dėstęs įvairiose Europos, JAV, bei kitų šalių koncertų salėse bei aukštosiose mokyklose, tačiau Lietuvoje lankysis ir koncertuos pirmą kartą.

Tai bus išskirtinis koncertas tiek orkestrui, tiek ir Vilniaus miesto publikai ir taps vienu ryškiausių “gurmaniškos muzikos” įvykių sostinės kultūriniame gyvenime.

Koncertas lapkričio 30 d., 19 val., Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Koncerto programoje skambės J. S. Bacho, G. Philipo Telemanno, A. Corelli, G. F. Handelio kūriniai klavesinui ir kameriniam orkestrui.