Izraelio prezidento Isaako Hercogo žinia pasaulio žydų bendruomenėms

Izraelio prezidento Isaako Hercogo žinia pasaulio žydų bendruomenėms

Šiandien Izraelio prezidentas Isaacas Herzogas kreipėsi į viso pasaulio žydų bendruomenes dėl karo su „Hamas“ teroristai, kurį lydi didžiulis antisemitinių išpuolių augimas.

„Tai ne tik karas tarp Izraelio ir „Hamas“. Nors Izraelis kovoja nedideliame žemės lopinėlyje, tačiau tai mūšis dėl viso civilizuoto pasaulio išlikimo. Esame pasiryžę pasipriešinti šiam blogiui“, – kalbėjo I. Herzogas.

„Po žudynių visame pasaulyje matėme baisų antisemitizmo antplūdį. Šis faktas atskleidė glaudų ryšį tarp antisemitizmo ir antiizraeliškų nuotaikų“, – konstatavo prezidentas, savo kalboje suteikęs viltį milijonams viso pasaulio žydų.

„Seserys ir broliai, už savo lango čia, Jeruzalėje, matau Izraelį, kuris, nepaisant visko, klesti. Kol aš kalbu, mūsų uniformuoti sūnūs ir dukterys kovoja fronte, kad mus apsaugotų. Įvairios kilmės izraeliečiai demonstruoja vienybę. Žydų bendruomenės visame pasaulyje mobilizuojasi su precedento neturinčia energija. Sulaukiu paramos ir solidarumo pasiūlymų iš visų pasaulio kampelių“, – sako jis.

Seserys ir broliai, už savo lango čia, Jeruzalėje, matau Izraelį, kuris klesti, nepaisant viso to. Kol aš kalbu, mūsų sūnūs ir dukterys uniformuoti fronte kovoja, kad mus apsaugotų. Įvairios kilmės izraeliečiai puikiai demonstruoja vienas kitą. Žydų bendruomenės visame pasaulyje mobilizuojasi su precedento neturinčia energija. Sulaukiu paramos ir solidarumo pasiūlymų iš visų pasaulio kampelių. Kol Yisrael Areyvim Ze Laze. Izraelis yra dėl tavęs, o tu čia dėl Izraelio.

Po žudynių matėme siaubingą antisemitizmo antplūdį visame pasaulyje: Dovydo žvaigždės nupieštos ant namų Prancūzijoje. Londone susidorojimo bijančios šeimos nukabino mezuzas. Neapykantos demonstracijos. Los Andžele žuvo pagyvenęs žydas protestuotojas. Šis faktas atskleidė glaudų ryšį tarp antisemitizmo ir antiizraeliškų nuotaikų.

Atėjo laikas tvirtai laikytis savo vertybių ir tiesos. Reikia drąsos ir moralinio aiškumo, kad atsilaikytumėm. Esu įsitikinęs – mes išliksime stipresni ir siunčiu jums šiltą žinią, broliai ir seserys visame pasaulyje, iš prezidento rezidencijos mūsų amžinojoje sostinėje Jeruzalėje.

Am Yisrael Chai.