KVIEČIAME: Pakruojo sinagogoje – ekspozicija/instaliacija praeities ir dabarties akistatai

KVIEČIAME: Pakruojo sinagogoje – ekspozicija/instaliacija praeities ir dabarties akistatai

Šiaulių apskrities religinė žydų bendruomenė lapkričio 20-ąją (pirmadienį) Pakruojo sinagogoje inicijuoja pusdienį veiksiančią parodą-instaliaciją, kurios tikslas priminti apie skaudžius praeities įvykius bei vis pasikartojančius bandymus pasaulyje tai pakartoti.

Pagrindinė parodos-instaliacijos mintis ir tikslas – prisiminti skaudžią žydų tautos istoriją ir atkreipti visuomenės dėmesį į tai, kad, nepaisant kasmet kartojamų žodžių „Daugiau niekada“, šiandien Holokausto istorija visgi kartojasi.

Parodoje bus galima išvysti dvi tarpusavyje glaudžiai susijusias parodas, kurių viena liudija apie praeitį, jos pakeisti nebegalime, o antroji kvies pagalvoti ką galime padaryti, kad tai nebepasikartotų.

Pirmąją parodą Šiaulių apskrities religinė žydų bendruomenės parengė kartu su Izraelio Yad Vashem muziejumi „Vaikų akcijos” 80-mečiui. Joje eksponuojama tik nedidelė dalis nužudytų vaikų nuotraukų, saugomų Izraelio Holokausto memorialo ekspozicijoje. Šiems vaikams padėti jau nebegalime. Juos galime tik prisiminti.

Antroji parodos dalis – spalio 7-ąją „Hamas“ teroristų pagrobti ir šiandien visiškoje nežinioje laikomi virš 240 žmonių, kurių tarpe yra kūdikiai, vaikai, paaugliai, suaugę bei senyvo amžiaus žmonės. Šie žmonės yra teroristų rankose, bet dar yra viltis, kad jie išgyvens ir gyvens.

Data: lapkričio 20 d., pirmadienis.

Laikas: 11:00 – 17:00

Vieta: Pakruojo sinagoga (Kranto g. 8, Pakruojis).

Daugiau apie šį renginį rasite čia: https://shorturl.at/dhmN2