DARNA‘2023: Pianistas Darius Mažintas kviečia į išskirtinį performansą

DARNA‘2023: Pianistas Darius Mažintas kviečia į išskirtinį performansą

Tarptautinei tolerancijos dienai skirtame festivalyje DARNA koncertuos atlikėjai, kuriems artimos darnos ir pagarbos kiekvienam idėjos. Taip pat pasirodys vienas žinomiausių Lietuvos pianistų D. Mažintas.

Pianisto Dariaus Mažinto pavardė žinoma kiekvienam nors šiek tiek besidominčiam Lietuvos kultūra. Puikus profesionalas daug koncertuoja su solinėmis programomis ir ansambliuose, pats organizuoja renginius, yra aktyvus visuomenininkas. Atlikėjas taip pat ištikimas Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės bičiulis, parengęs ne vieną įsimintiną žydiškos muzikos pasirodymą.

Šįkart D. Mažintas Tarptautinei tolerancijos dienai skirto festivalio DARNA žiūrovams siūlo išskirtinę performansą – programą, kurioje skambės vieno žymiausių japonų kompozitoriaus, pianisto ir aktoriaus Ryuichi Sakamoto kompozcijos iš albumo „BTTB” ir vienas garsiausių kūrinių „Merry Christmas, Mr. Lawrence”. Tai – šiuolaikinė meistriškumo išraiška, lietuvių kultūrai suteikianti pakylėjančios rytietiškos estetikos žavesio akcentų.

Šis pasirodymas – tiltas, sujungiantis du pasaulius ir suteikiantis išskirtinįpatyrimą visiems dalyvaujantiems.

Susitinkame šį ketvirtadienį, lapkričio 16-ąją, 18:30 Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės J. Heifetzo salėje (Pylimo g. 4., Vilnius, III aukštas).

DARNOJE laukiame visų – didelių ir mažų, šeimų su vaikais ir garbus amžius žmonių, kurioms artimos tolerancijos, žmogiškumo ir darnos idėjos.

VISI FESTIVALIO KONCERTAI NEMOKAMI.

Taip pat jūsų laukia „Cvi Parko“ izraelietiško gatvės maisto vaišės ir edukacija, baras su vynu, alumi, arbata ir gaiviaisiais gėrimais bei rankų darbo desertai!

Visa informacija apie festivalį DARNA čia:
https://www.facebook.com/events/997126558027627?ref=newsfeed

Renginį remia Kultūros paveldo departamentas prie LR Kultūros ministerijos.

#Atmintis #Memory #AEPJ