Shabbat Shalom!

Shabbat Shalom!

Besibaigianti savaitė viso pasaulio žydams nebuvo rami. Po išpuolių prieš religinius objektus, kai Berlyne į sinagogą, kurioje veikė ir vaikų darželis, buvo mesti du Molotovo kokteiliai ir tik laimingo atsitiktinumo dėka pavyko išvengti aukų, o Tunise nusiaubta istorinė sinagoga, visoje Europoje sustiprinta sinagogų apsauga. Pavyzdžiui, Lisabonoje, kur šią savaitę buvo susirinkusi Europos žydų kongreso valdyba, sinagogą saugo du ginkluoti policininkai.
Vilniaus choralinė sinagoga yra taip pat didelės rizikos objektas, tad, vadovaujantis valstybės saugumo struktūrų rekomendacijomis, šiuo metu ji yra uždaryta, todėl maldų laikų neskelbiame.

Primename, kad Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė šiandien 18:00 visus tikinčiuosius kviečia į Kabalat Shabbat pamaldas, kuriose bus skaitoma Kaddish už per „Hamas“ teroristų puolimą nužudytus nekaltus Izraelio piliečius. Maldą ves Ba’al Tefillah Viljamas Žitkauskas.

Pamaldos vyks bendruomenės J. Heifetzo salėje (Pylimo g. 4, Vilnius, III aukštas).
Vadovaudamiesi saugumo rekomendacijomis, norinčius dalyvauti prašome registruotis: zanas@sc.lzb.lt arba  (+370) 678 81514 Žana Skudovičienė.

Saugaus Šabato!

Lisabonoje, kur šią savaitę buvo susirinkusi Europos žydų kongreso valdyba, sinagogą saugo du ginkluoti policininkai / LŽB nuotr.