Rabino Andrew Bakerio ir Raginos Polak pareiškimas

Rabino Andrew Bakerio ir Raginos Polak pareiškimas

Vieno iš „Geros valios fondo“ pirmininkų ir Amerikos žydų komiteto tarptautinių žydų reikalų direktoriaus bei atstovo kovai su antisemitizmu rabino Andrew Bakerio ir Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos atstovės kovai su rasizmu, ksenofobija ir diskriminacija, docentės dr. Reginos Polak

PAREIŠKIMAS

„Siaubingi „Hamas“ teroristiniai išpuoliai, kurie sudrumstė ankstyvo spalio 7-osios Šabato ryto ramybę prie pietinės Izraelio sienos, sukrėtė civilizuotą pasaulį. Šimtų nekaltų civilių – vyrų, moterų, vaikų ir pagyvenusių žmonių – kankinimai ir nužudymai bei dešimčių žmonių pagrobimas, primena veiksmus, kurie privedė prie masinių žydų žudynių tamsiomis Holokausto dienomis.

Viso pasaulio religinių lyderių, įskaitant musulmonus, parama ir solidarumas yra labai vertinami. Nepaisant to, ESBO regiono miestuose buvo demonstrantų, kurie giria šiuos siaubingus veiksmus ir „švenčia“ žydų žudynes. Taip pat matėme antisemitizmo antplūdį socialinėje žiniasklaidoje, o žydų asmenims, bendruomenėms ir jų institucijoms kyla grėsmė. Esame dėkingi daugelio ESBO dalyvaujančių valstybių vadovams ir diplomatiniams atstovams. Mes prašome jų visų atidžiai įvertinti išaugusį susirūpinimą saugumu, su kuriuo susiduria jų piliečiai žydai, ir padaryti viską, kas būtina jiems išspręsti.