Apie Donaldo J. Trumpo pergalę prezidento rinkimuose

Apie Donaldo J. Trumpo pergalę prezidento rinkimuose

Pasaulio žydų kongresas apie Donaldo J. Trumpo pergalę prezidento rinkimuose

Kaip praneša “New York Times” apklausa, 70 procentų Amerikos žydų rinkimuose balsavo už demokratų kandidatę Hillary Clinton, 25 procentai palaikė D.J Trumpą. Jei šie skaičiai teisingi, tai reiškia, kad Trumpui sekėsi blogiau tarp žydų rinkėjų nei respublikonų kandidatui Mitt Romney 2012 metais, nes tuomet jis gavo apie 30 proc žydų rinkėjų paramą.

D.Grybauskaitė: pasitikime Jungtinėmis Valstijomis

Vilnius, lapkričio 9 d. (BNS). Lietuva pasitiki Jungtinėmis Valstijomis, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė, JAV prezidento rinkimus laimėjus respublikonų kandidatui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui). „Amerikos žmonės apsisprendė, gerbiame jų pasirinkimą. Pasitikime Jungtinėmis Valstijomis, nes tai tvirčiausia ir artimiausia mūsų sąjungininkė“, – prezidentės spaudos tarnybos trečiadienį išplatintame garso įraše sakė D.Grybauskaitė. „Aktyviai dirbsime su naująja JAV administracija tiek dvišaliu lygiu, remiantis JAV ir Baltijos chartija, tiek NATO bei kitose tarptautinėse organizacijose. Stiprūs JAV ir Europos transatlantiniai ryšiai – geriausias atsakas geopolitiniams iššūkiams“, – pridūrė ji.

Prezidentu išrinkus D.Trumpą JAV išlaikys įsipareigojimus dėl saugumo NATO ir Lietuvoje – ambasadorė Vilniuje Anne Hall (En Hol)

Vilnius, lapkričio 9 d. (BNS).  Jungtinių Valstijų prezidentu išrinkus respublikonų kandidatą Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą), JAV ir toliau tęs savo užsienio bei saugumo politikos liniją ir išlaikys įsipareigojimus partneriams, įskaitant Lietuvą, teigia JAV ambasadorė Vilniuje Anne Hall (En Hol). „Žinau, kad daug lietuvių nori suprasti, ką Lietuvai reiškia D.Trumpo buvimas prezidentu. Aš įsitikinusi, kad stipri mūsų dviejų šalių draugystė, trukusi dešimtmečius, ir toliau klestės. Turime tradiciją tęsti Amerikos politinę liniją po prezidento rinkimų. Ši tradicija taikoma ir užsienio politikai, įskaitant ir dvišalę ilgalaikę paramą demokratinėms institucijoms, mūsų įsipareigojimą sąjungininkams ir NATO aljansui, ekonominėms galimybėms“, – žurnalistams savo rezidencijoje Vilniuje trečiadienį sakė JAV ambasadorė.