Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos direktorius Miša Jakobas sveikina su naujaisiais mokslo metais

Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos direktorius Miša Jakobas sveikina su naujaisiais mokslo metais

Žinių diena ir naujųjų mokslo metų pradžia Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijoje – tikra šventė mokytojams, vaikams ir jų tėvams. Šiemet pradedam antruosius mokslo metus atnaujintoje ir pagal naujausius statybos standartus įrengtoje mūsų mokykloje, kuri yra įsikūrusi viename gražiausių sostinės rajonų – Žvėryne. Šiais metais prie mokyklos suolų sėda 390 vaikų. “Skaičius rodo, kad mūsų gimnazija patraukli miestiečiams, ji žinoma, apie ją kalbama,- žydų bendruomenės tinklapiui lzb.lt sako direktorius Miša Jakobas.ŠAmokykla

–  Lietuvos gimnazijų reitinge mūsų gimnazija užima 17-tą vietą, o Vilniuje ji yra – šešta. Tai geras rodiklis. Dirbsime, stengsimės, nes konkurencija didėja. Praėję mokslo metai buvo gana sėkmingi. Mūsų absolventai įstojo į aukštąsias mokyklas, jie rinkosi įvairias specialybes: mikrobiologiją, chemiją, filologiją, inžineriją ir technines specialybes.

– Kokie yra jūsų prioritetai šiais mokslo metais?

– Savo prioritetus privalau derinti su Švietimo ir Mokslo ministerijos prioritetais. Šiais metais turime du: pirmas – pamokų lankomumas. Tėvai turėtų atkreipti dėmesį į lankomumą. Nereikėtų per mokslo metus išvežti vaikų į įvairius kurortus, mokymasis yra rimtas darbas. Turiu pripažinti, kad lankomumas yra ne tik Lietuvos mokyklų, bet ir mūsų gimnazijos problema. Norėčiau priminti, kad praleista pamoka – praleista minutė, kuri gali nulemti tavo sėkmę ateityje. Kitas svarbus dalykas, į kurį atkreipia dėmesį  ministerija ir kitos  valstybinės institucijos – emocinis klimatas šalies mokyklose. Kiekvienas vaikas privalo turėti savo vietą mokykloje, kiekvienam vaikui būtina skirti dėmesį. Todėl emocinis klimatas mūsų gimnazijoje yra geras. Mes visada jam skyrėme ir skirsime labai daug dėmesio. Turėčiau aiškiai pasakyti, kad emocinį klimatą kuria ne tik mokytojai, jis kuriamas drauge su tėvais ir vaikais. Todėl negalima visos atsakomybės suversti tik ant mokytojų pečių.

 – Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazija yra žydų gimnazija, kurioje mokosi ne tik žydų vaikai?

– Taip, pas mus mokosi įvairių tautybių vaikai. Aš specialiai nesakau, kiek  žydų. Esu labai laimingas, kad taip yra. Tai mus visus praturtina, esame viena didelė ir draugiška šeima. Suprantama, dominuojanti mūsų mokymo proceso tema – žydų tautos istorija ir kultūra, žydų tradicijos, žydų vertybės ir t.t. Mūsų vaikai dalyvauja įvairiose Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės programose. Žinoma, norėčiau, kad šis dalyvavimas būtų aktyvesnis. Ką gi, dirbsim toliau!