Meno tiltai: susitikimas su menininkų Zundelovičių šeima

Meno tiltai: susitikimas su menininkų Zundelovičių šeima

Gegužės 2 d. (ketvirtadienį), 18 valandą Samuelio Bako muziejuje (Naugarduko g. 10) kviečiame į pokalbių ir muzikos vakarą su kūrėjais iš Izraelio ir Lietuvos – skulptoriumi Dovydu Zundelovičiumi, kino ir teatro dailininku Grigorijumi Zundelovičiumi, džiazo dainininke Nika Zundelovič ir perkusininku Arkadijumi Gotesmanu.

Šaltinis: pranešimas

Klausysimės džiazo muzikos ir pokalbių apie „lietuvišką“ skulptūros mokyklą Izraelyje, kuri pernai atšventė 30-ąjį jubiliejų.

Dalyviai leisis į prisiminimus apie nueitą profesinį kelią, kaip jį paveikė išvykimas į kitą šalį, apie ryšius, kurie ne tik nenutrūko, bet ir sustiprėjo persikėlus gyventi iš Lietuvos į Izraelį. Išgirsime, kas skatina jaunąją kartą rinktis Lietuvą savo kūrybos aspiracijoms.

Renginį moderuos kultūros žurnalistė Jolanta Kryževičienė.

Tai pirmasis renginys iš ciklo „Gesharim / Tiltai“, skirto pristatyti Lietuvą ir Izraelį siejančius žmones. Projektas vyks iki š. m. spalio, pagrindiniai jo rengėjai – Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejus ir Lietuvos nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka. Idėjos autorė ir kuratorė Liana Jagniatinskytė.

Dovydas Zundelovičius / Asmeninio archyvo nuotr.