Tarptautinis institutas kviečia jaunuolius teikti studijų paraiškas

Tarptautinis institutas kviečia jaunuolius teikti studijų paraiškas

Švedijoje įsikūręs Paideia institutas vėl kviečia vaikinus ir merginas į 2024 – 2025-ųjų kursą – vienerių metų žydų studijų programą, skirtą žydų civilizacijos ištakų tekstų mokymuisi ir tarpdisciplininiam aiškinimui. 

Tai – viena iš intensyviausių žydų mokymosi patirčių Europoje. Ji siūlo tradicinės teksto studijų metodikos (Hevruta) derinį, akademinį ir kritinį požiūrį į interpretaciją bei šiuolaikinius poreikius atitinkančias taikomąsias patirtis. Jaunuoliams suteikiama galimybė mokytis įvairių lygių hebrajų kalbos, gilintis į daug įvairių žydų studijų disciplinų, kurias dėsto žymūs Izraelio, Europos ir JAV mokslininkai. Tad tai yra išties unikali žydų studijų programa.

Bendradarbiaujant su akademinėmis institucijomis ir universitetais, vienerių metų žydų studijų programa suteikia galimybę dalyviams studijuoti magistrantūroje.

Paideia institutas siūlo itin palankias sąlygas – mokslas yra nemokamas, galimos stipendijos apgyvendinimui ir pragyvenimui, nereikia išankstinių hebrajų kalbos žinių, dėstoma anglų kalba, nėra studentų amžiaus ribos.

Akademiniai mokslo metai prasidės 2024 m. rugsėjį ir tęsis iki 2025 m. gegužės. Studijos vyks Stokholme.

Atrankos kriterijai:

įsipareigojimas prisidėti prie Europos žydų kultūros vystymo,

socialinių, teisės, humanitarinių, teologijos ar lygiaverčių mokslų bakalauro laipsnis

lyderystės įgūdžiai

anglų kalbos mokėjimas.

Susidomėjusieji paraišką gali pateikti čia: https://shorturl.at/qCE02

Apsisprendusiems studijuoti dokumentus reikia pateikti iki 2024 m. balandžio 14 d.

Jei turite klausimų, nedvejodami rašykite recruitment@paideia-eu.org

INFO

Paideia institutą 2000 m. įkūrė Švedijos vyriausybė bei Švedijos milijardierių šeimos Marianne ir Marcus Wallenbergų įsteigtas fondas. Instituto tikslas – puoselėti Europos žydų kultūrą, remti tarpkultūrinį dialogą ir skatinti teigiamą mažumų kultūros pavyzdį Europos visuomenėse. Paideia kiekvienais studijuoja jaunuoliai iš 14 – 16 Europos šalių. Tai leidža dalintis gerosiomis patirtimis ir lavinti kritinį mąstymą.