LŽB savaitgalis: nuo proto mankštos iki užburiančių Samarijos vaizdų

LŽB savaitgalis: nuo proto mankštos iki užburiančių Samarijos vaizdų

Savaitgalį Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenėje buvo kupinas žmonių, emocijų ir renginių, kuriuose kiekvienas galėjo rasti tai, kas patinka.

Smagiu žaidimu susirinkusieji paminėjo legendinės viktorinos “Kas? Kur? Kada?” dvidešimtmetį / LŽB nuotr.

Be nuolat veikiančių vaikų, jaunimo ir senjorų klubų, šįkart gausiai susirinkusi bendruomenė smagiai paminėjo legendinio žaidimo „Kas? Kur? Kada?“ dvidešimtmetį. Kaip ir tuomet, žaidimą vedė nepakeičiamoji Irina Slutsker, šįkart visus klausimus skyrusi mums visiems labai svarbiai temai – Izraeliui.

Jau kitą dieną bendruomenės salę ir koridorius užplūdo Vilniaus šachmatų klubo žaidėjai, o sekmadienį turėjome išskirtinę progą pabendrauti Izraelio regionų Judėjos ir Samarijos tarybos nariu, rusakalbių skyriaus vadovu Elisha Khenkinas. Jo pastangomis buvo sukurta dokumentinė juosta „Judėja ir Samarija. Mažos šalies erdvės“, pasakojanti apie garsaus atlikėjo, grupės „Mashina vremeni“ lyderio ir aršaus Kremliaus kritiko Andrejaus Makarevichiaus bei jo žmonos, istorikės ir gidės Einat Klein kelionę į šias net izraeliečiams mažai pažįstamas žemes.

Po intriguojančio pristatymo ir filmo peržiūros, susirinkusieji turėjo daug klausimų specialiai dėl šio vakaro į Lietuvą atvykusiam E. Khenkinui.

LŽB vykusio šachmatų turnyro akimirkos / Vilniaus šachmatų klubo nuotr.

„Mano tikslas ir yra sudominti žmones šio regiono gamta, ypatumais, vykstančiais procesais, tad džiaugiuosi galimybe pabendrauti ir atsakyti į kilusius klausimus, nes jie rodo, kad mums pavyko“, – džiaugėsi juostos idėjos autorius.