#WeRemember. Vilniuje žydų žudynių vietose skambėjo Kadiš malda

#WeRemember. Vilniuje žydų žudynių vietose skambėjo Kadiš malda

Sausio 27-ąją visose sąžinę turinčiose pasaulio visuomenėse minima Tarptautinė Holokausto aukų atminimo diena.

Jos tikslas – ne dar kartą atverti žaizdas, o praeities pamokas perduoti ateities kartoms, kad Holokausto siaubas nebepasikartotų. Tai ypatingai svarbu dabar, kai ne tik Lietuvoje ar Europoje, bet ir visame pasaulyje galvą kelia neapykanta besispjaudantis antisemitizmo slibinas. Mūsų visų pareiga su juo kovoti ir vienas iš būdų – atviras istorijos priėmimas, neprisidengiant iškraipytais faktais arba išvis užmerkiant akis ir apsimetant, kad nieko nebuvo.

Buvo. Tai primena per stebuklą išlikę gyvieji istorijos liudytojai ir masinės kapavietės, kad ir sunkiai pribrendamos, tačiau mums visiems labai svarbios.

Šiandien kantoriaus Shmuelio Yatomo Kadiš malda skamba kiekvienam iš 6 milijonų žydų ir kitų tautybių aukų, nužudytų per Holokaustą.

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės pirmininkė, advokatė Faina Kukliansky dėkoja Izraelio ambasadai Lietuvoje ir pirmajam ambasadorės pavaduotojui Erezui Golanui, Švenčionių žydų bendruomenės pirmininkui Moisejui Šapiro, Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos jaunimui ir visiems bendruomenės nariams, pagerbusiems aukų atminimą Panerių memoriale, žydų žudynių vietoje sostinės Titnago gatvėje ir prie Lietuvos žydų gelbėtojams skirto atminimo akmens.

Taip pat kiekvienam, prisijungusiam prie pasaulinės Tarptautinei Holokausto aukų atminimo dienai skirtos akcijos #WeRemember.

Dar galite prisijungti ir jūs:

→ užrašykite ant popieriaus lapo žodžius We Remember,

→ nusifotografuokite.

→ nuotrauką paskelbkite socialiniuose tinkluose su grotažyme #WeRemember,

→ nuotrauką atsiųskite info@lzb.lt.

#WeRemember #MesPrisimename