Europos žydų kongresas palankiai vertina Europos Parlamento rezoliuciją, palaikančią Izraelį

Europos žydų kongresas palankiai vertina Europos Parlamento rezoliuciją, palaikančią Izraelį

Europos žydų kongresas labai palankiai vertina svarbų Europos Parlamento sprendimą sudaryti sąlygas Izraelio ir „Hamas“ susitarimui, kad nedelsiant ir besąlygiškai būtų paleisti visi praėjusių metų spalio 7 d. teroristų žiauriai pagrobti įkaitai. Rezoliucija taip pat sąlygoja karo veiksmų pabaigą tik po visiško „Hamas“ likvidavimo Gazos ruože.

Ketvirtadienį Strasbūre vykusioje Parlamento plenarinėje sesijoje rezoliucija buvo priimta balsų dauguma – „už“ balsavo 312 balsų iš įvairių partijų atstovų „prieš“ 131 balsą.

Europos žydų kongreso pirmininkas dr. Arielis Muzicantas balsavimą pavadino garsiu pritarimu ir supratimu vienintelės dabartinio konflikto priežasties, kylančios dėl žiaurių žudynių ir pagrobimų, kuriuos „Hamas“ spalio 7 d. įvykdė Izraelyje.

„Hamas“ sunaikinimas yra akivaizdi taikos ir saugumo visų regiono tautų ateities sąlyga, – pridūrė jis. – Tai stiprus ir ryžtingas Europos Parlamento pareiškimas, atstovaujantis Europos demokratijoms. Rezoliucija taip pat griežtai smerkia tas šalis, kurios ginkluoja, finansuoja ir teikia politinę paramą terorizmui bei aiškiai pripažįsta neatimamą Izraelio teisę ginti savo teritoriją ir piliečius“.

Europos žydų kongreso pirmininkas dr. Arielis Muzicantas / EŽK nuotr.