Sukurkime Chanukos stebuklą kartu!

Sukurkime Chanukos stebuklą kartu!

Šiandien prasidedanti Chanuka – šviesos ir stebuklo šventė. Šiandien tokio stebuklo reikia lietuvei Sandrai Cohen ir dviem jos sūnums – devynerių Liamui ir trejų Dylanui.

Lietuvos pilietės Sandros šeima su trimis vaikučiais gyveno ramiame Be‘eri miestelyje. Iki spalio 7-osios ryto, kai „Hamas“ užpuolė Izraelį.

Teroristai įsiveržė ir į Sandros namus. Lietuvės vyras Ohadas buvo brutaliai nužudytas, 9-rių sūnus Liamas sužeistas skeveldrų, o 10 mėnesių dukrytė Mila nušauta ant motinos rankų. Ją perskrodusi kulka sužeidė ir motiną. Laimei trejų sūneliui Dylanui pavyko išvengti sužalojimų, tačiau jis patyrė didžiulį šoką, nes visas šis siaubas vyko berniuko akyse.

Jau antrą mėnesį Sandra gydoma Tel Avivo Ichilov ligoninėje. Jos laukia dar ne viena operacija – kūne liko įstrigusi kulka. Gyja ir Liamo patirti sužalojimai, tačiau visiems trims prireiks dar daug laiko, kol galės grįžti į tai, ką bent iš dalies galima būtų vadinti normaliu gyvenimu.

O ten… nėra nieko – teroristai iki pamatų sudegino ne tik šeimos namus. Kartu su jais liepsnose supleškėjo visi brangiausi prisiminimai, kuriuos būtų galima paliesti, pažiūrėti, parodyti – nuotraukos, vaikų piešiniai, žaislai. Vienintelė mažylės Milos išlikusi nuotrauka – fotografija Lietuvos Respublikos pase, kurio Sandra taip ir nespėjo laiku atsiimti.

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė kviečia visus kartu sukurti Chanukos stebuklą ir padėti Sandros šeimai – net ir mažiausia auka labai svarbi pragarą išgyvenusiai motinai ir jos vaikams.

Lietuvoje aukoti galima čia: 
Asociacija „Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė”
Sąsk. : LT167044060000907924
Paskirtis: Parama Sandrai Cohen

Užsienyje galima aukoti čia:
Sandra Cohen
Bank Hapoalim B.M.
IBAN: IL84-0126-3400-0000-0168-502
SWIFT: POALILIT

Asociatyvi nuotr. / AP Photo/Ariel Schalit