Ovacijomis pasibaigusi pažintis su žydų kompozitorių muzika

“Duo Andersson” – scenoje smuikininkė  Julija Andersson ir pianistas Paulius Anderssonas / LŽB nuotr.

Vakar turėjome retą progą išgirsti Lietuvoje itin retai skambančius, tačiau nepaprastai gražius kūrinius, kuriuos atliko jaunosios mūsų šalies klasikinės muzikos žvaigždės „Duo Andersson“ – smuikininkė Julija Andersson ir pianistas Paulius Anderssonas.

Simbolinėje J. Heifetzo salėje duetas siekė publikai pristatyti retai atliekamus klasikinės ir šiuolaikinės muzikos kūrinius. „Tikime, kad įdomios, praturtinančios muzikos, kuri sulaukia mažiau dėmesio, yra daug – tereikia jos paieškoti“, – sako atlikėjai.

Duo Andersson / Simono Lukoševičiaus nuotr.

Šiam koncertui atlikėjai pasirinko įdomiausią žydų kompozitorių iš Lietuvos ir viso pasaulio muziką, kuri užkabina nuo pirmųjų akordų ir nepaleidžia iki pat pabaigos. Programoje skambėjo pasaulyje išgarsėjusios, tačiau Lietuvoje mažai žinomos JAV kompozitorės Leros Auerbach, nepaprasto grožio žydų kilmės lietuvių kompozitoriaus Anatolijaus Šenderovo ir vieno žymiausių XX amžiaus pasaulio kompozitorių Philipo Glasso kūriniai. Vakaras nepaliko abejingų ne tik dėl įdomių, įtraukiančių kūrinių, bet ir dėl užburiančio atlikėjų įtaigumo, kurį jau yra įvertinę didžiųjų pasaulio salių klausytojai.

Koncertą finansavo Vilniaus miesto savivaldybė.