Jau šiandien, 17 val., diskusija, kurios negalima praleisti „Žydų (litvakų) menininkų vieta pasaulyje ir Lietuvoje“

Jau šiandien, 17 val., diskusija, kurios negalima praleisti „Žydų (litvakų) menininkų vieta pasaulyje ir Lietuvoje“

Klubas #ŽydiškiPašnekesiai kviečia susipažinti bei aptarti Lietuvos žydų menininkų įtaką Vakarų meno stiliams. O gal litvakų menininkai tiesiog patys buvo veikiami to virsmo nuo, pavyzdžiui, viduramžių primityvizmo,  renesanso realizmo, prancūziškojo impresionizmo, ispaniškojo siurealizmo iki abstrakcijos ir poparto – visų stilių ir krypčių neišvardinsi.

Ir taip, vienos valandos aptarimui nepakaks. Kita vertus, niekas nedraudžia pasitelkti minimalistinį aptarimo stilių.

Data: rugpjūčio 16 d., trečiadienis.

Laikas: 17.00

Vieta: izraelietiško gatvės maisto kavinė „Cvi Park“.

Diskusijoje dalyvauja:

Shmuelis Tatzas – garsus Niujorko kineziterapeutas ir ne mažiau garsus kolekcininkas. Pats Sh. Tatzas mėgsta sakyti, kada nemoka nei groti, nei piešti, bet apie meną gali kalbėti iki begalybės.

Antanas Andrijauskas –  filosofijos mokslų daktaras, kultūrologas, menotyrininkas, civilizacijos teoretikas. Buvęs  Kultūros ir meno instituto komparatyvistinės literatūrologijos, estetikos ir meno teorijos skyriaus vadovas.

Solomonas  Teitelbaumas  – baigęs Vilniaus meno akademiją, nuo 1997 m. aktyviai dalyvauja Lietuvoje ir užsienyje vykstančiose parodose. Žinomas impresionistas, kurio drobėse Vilnius yra dažnas svečias.

Aleksandra Jacovskytė –  scenografė, grafikė, fotografė.

Raimondas Savickas –  menininkas, įkūręs Savicko dailės mokyklą (2000 m. Vilniuje) ir paveikslų galerijas (1994 m. Vilniuje, 2000 m. Palangoje, 2002 m. Nidoje ir 2008 m. Trakuose).

Adomas Jacovskis – scenografas, tapytojas, Nacionalinės premijos laureatas   Svarbu: Adomas dalyvaus  stebėtojo prie vyno taurės teisėmis.

Diskusiją moderuoja klubo #ŽydiškiPašnekusiai vadovas, publicistas Arkadijus Vinokuras.

Diskusija bus transliuojama Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės facebook paskyroje. Transliacijos režisierius Saulius Vinokuras.