Nepamirštamas žydų skautų nuotykis

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės jaunimas turėjo progą puikiai pasirodyti balandžio pabaigoje vykusioje nepakartojamoje viso Vilniaus krašto skautų stovykloje ,,Geležinio vilko ūksmas“.

Jaunieji žydų skautai / M. Adomo Kofmano nuotr.

Tarp beveik 500 dalyvių buvo ir mūsų šaunieji žydų skautai. Nors stovykla truko tik dvi dienas, nuotykių ir programos netrūko. Jaunimas išbandė jėgas debatuose, taip pat „pasimatavo“ tokius amatus, kaip juvelyrika, odos dirbimas, akriliniais dažais tapė Užupio simbolį katiną ir šiais kūriniais puošė skautukų pastatytus vartus, pamatė, kokius daiktus su savimi nešiojasi profesionalus karininkas. Vėliau žaidė aktyvų strateginį žaidimą, kuriame komandos gynė savas vėliavas, o vakare su kitais broliais ir sesėmis prie didelio laužo dainavo, šoko ir žaidė įdomius vadinamuosius vakaro laužo žaidimus. Visą tai – skautiškos tradicijos, kuriančios šildančią atmosferą ir ugdančios įvairiausių vertybių suvokimą.

Jaunieji žydų skautai su bendraminčiais puikiai praleido savaitgalį prie gražiojo Laumeno ežero, kur skambėjo žydiškos maldos ir džiugino vis augantis žydų skautų judėjimas.

„Ačiū dalyvavusiems, ačiū visiems!“ – dėkojo žydų skautų vadovas M. Adomas Kofmanas.

Žydų skautai laukia jaunųjų bendraminčių sekmadieniais, 15:00 val. vykstančiose sueigose ir artėjančiose stovyklose!

Akimirkos iš Vilniaus krašto skautų stovyklos ,,Geležinio vilko ūksmas“ – nuotraukų galerijoje.