Bendruomenės Pesacho šventės – ir jaunimui, ir senjorams

Tradiciškai Pesachas – šeimos šventė, kai visi susėda prie Sederio stalo, skaitoma Agada, ragaujami tradiciniai patiekalai ir linksminamasi. O ką daryti tiems, kurie šeimos neturi?

„Nemažai mūsų bendruomenės senjorų yra vieniši – artimieji išvažiavę, draugai užsiėmę. Jų šeima esame mes, todėl ir šventėme kartu“, – sako Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės programų direktorė Žana Skudovičienė.

Specialiai senjorams Sederio stalą tradiciniais patiekalais nukrovė restorano virtuvės šefai, visus pasveikino Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky, netrūko ir linksmybių.

O štai jauniesiems mūsų bendruomenės nariams artimųjų dėmesio tikrai netrūksta. Vis dėlto, niekas taip gerai nežino žydų tradicijų, kaip senbuviai, todėl Ž. Skudovičienė surengė Sederį ir jaunajai kartai.

„Ne visos šeimos paiso religinių švenčių. Kai kurios jas interpretuoja savaip, todėl būtina, kad jaunimas žinotų ne tik pačias tradicijas, bet ir jų ištakas. Ne veltui sakoma – geriau vieną kartą pamatyti, nei devynis išgirsti. Mūsų šventė leido vaikams pajusti tikrąjį Pesacho šeimyninį linksmumą“, – džiaugėsi LŽB programų direktorė.

Švenčių akimirkos – nuotraukų galerijoje.