Kauno žydų bendruomenės naujienos

Praėjusią savaitę Kauno žydų bendruomenėje vyko renginiai, skirti istorinei analizei, praeities įvykiams ar iškiliems žmonėms atminti.

Tuo pačiu juose buvo kalba apie aktualumo neprarandančius dalykus: ištikimybę savo vertybėms, ryžtą ir pasirinkimą būti laisvu ir išlikti žmogumi, drąsą priimti ir suprasti praeities traumas, atvirumą tiesai, kad ir kokia skaudi ar nepatogi ji bebūtų.

                                       Kauno žydų bendruomenės nuotr.

Tadas Daujotas ir organizacija „Gyvybės žygis“ suorganizavo susitikimą su tarptautinio judėjimo prieš antisemitizmą „March of Life“ įkūrėju, knygos „Tylos uždanga“ autoriumi Jobstu Bittneriu.

Kauno žydų bendruomenės nuotr.

Taip pat buvo iškilmingai atidengtas atnaujintas Klaudijaus Dušausko – Duž, žydų gelbėtojo, gudų tautinės vėliavos kūrėjo, architekto antkapis. Ši jaudinanti ceremonija vyko Gudų laisvės dienos minėjimo metu.

 Kauno žydų bendruomenės nuotr.

Dr. Lino Venclausko knyga „Tekstų byla. Lietuvių antisemitinis diskursas nuo XIX a. antros pusės iki 1940 metų“ toliau keliauja po Lietuvą – kauniečiai turėjo progą dar kartą pabendrauti su pačiu autoriumi, iš pirmų lūpų išgirsti jo ir Kauno žydų bendruomenės pirmininko Gerco Žako mintis.