Tarptautinis projektas „Iš kartos į kartą“ – tiltas tarp jaunuolių ir senjorų širdžių

Antrus metus vykstantis projektas suartina skirtingų kartų žydus, leidžia dalintis patirtimi, atrasti bendrų istorijų ir išsaugoti meilę tautai, kultūrai bei bendruomenei.

Prasmingo susitikimo akimirka / Organizatorių nuotr.

Tarptautinis Izraelio muziejaus „ANU“, Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos ir Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės projektas šiemet jungia Gimnazijos devintokus ir bendruomenės senjorus. Pirmasis jo susitikimas vyko šią savaitę.

„Šis projektas ypač mėgstamas vaikų ir vertinamas jame dalyvaujančių senjorų. Tas jaudinantis ir prasmingas skirtingų kartų artumas nieko nepalieka abejingu, praturtina sielą ir leidžia geriau suprasti vieniems kitus“, – teigė Gimnazijos direktorė dr. Ruth Reches.

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės programų direktorė Žana Skudovičienė pasakoja, kad pirmasis susitikimas įvyko itin draugiškoje aplinkoje, minit gražų Tu biŠvatą ir vaišinantis nepaprastai skaniomis datulėmis iš Izraelio: „Buvo labai jauku ir šilta ne tik nuo visų dalyvių širdžių šilumos. Mes aptikome tokių įdomių giminystės ryšių ir kitose pasaulio šalyse! Ir tai sukėlė visiems daug karštų jausmų bei prisiminimų“.

Šio susitikimų sezono pabaigoje visos istorijos bus išsiųstos į Diasporos muziejų ,,ANU“ Tel Avive.

Prasmingo susitikimo akimirka / Organizatorių nuotr.