Bendruomeniškumo tiltai Šeduvoje

Bendruomeniškumo tiltai Šeduvoje

Bičiuliai, organizacija “Dingęs Štetlas” dalinasi gražiomis akimirkomis iš renginio bendruomenei. Tai graži bendruomenės įtraukties iniciatyva! Džiaugiamės kartu su šeduviškiais, pynusiais chalas, dengusiais Šabo stalą ir ragavusiais skaniausią litvakišką ČIOLNTĄ, kurį visą naktį gaminome specialiai šiai progai.

Paskutinį vasaros savaitgalį vyko Mėlynasis Šeduvos šeimų piknikas. Kadaise buvo ir tebėra Išskirtinis Šeduvos bruožas – bendruomeniškumas. Kadangi miesteliuose be pastangų nebūdavo ir rezultato, norėdami paragauti tradicinių litvakų virtuvės patiekalų, šventės dalyviai atlikinėjo užduotis. Kviesti atpažinti žydiškus religinius objektus, užrašyti savo vardą hebrajiškai, iš istorinių
Šeduvos nuotraukų sudėlioti štetlą, supinti tradicines Šabo chalas ir padengti Šabo stalą. Mažieji šventės dalyviai statė miestelį-štetlą, dėliojo produktus Pesacho sederio lėkštėje, patys žaidė ir kitus mokė žaisti dreidlais.

Džiugiame šurmulyje praleista popietė prabėgo kaip akimirka. Labiausiai džiugina, kad pavyko nutiesti tiltus tarp bendruomenių ir visiems kartu sukurti aliuziją  į kadaise garsais, kvapais ir skoniais persmelktą Šeduvos štetlą. Ypatingai akimirka buvo, kai šventėje apsilankė ir dvi šeduvės, savo vaikystę praleidusios štetle.


Nuoširdžiai dėkojame Šeduvos kultūros ir amatų centras už kvietimą prisijungti prie šios puikios šventės bei šventės dalyviams už aktyvų dalyvavimą. Šventė nebūtų tikra šventė be rūpestingos šeimininkės, kuri per naktį šventei ruošė tradicinį Šabo patiekalą čiolntą ir kepė šviežias chalas. Dėkojame Lietuvos žydų bendruomenei už skonių ir kvapų įvairovę.
Jau laukiame kitų metų, kai vėl galėsime draugiškai susiburti Šeduvos parke!