Lietuvos Makabi laimėjimai aptarti #ŽydiškiPašnekesiai diskusijoje

„Pasaulinės „Makabi“ žaidynės: kaip Lietuvos „Makabi“ sportininkai sugebėjo iškovoti net 6 medalius“?
#ŽydiškiPašnekesiai diskusijų klubas kviečia į  diskusiją „Pasaulinės „Makabi“ žaidynės: kaip Lietuvos „Makabi“ sportininkai sugebėjo iškovoti net 6 medalius“?
Tai vienas iš sėkmingiausių Lietuvos delegacijos pasirodymų per visą atkurto „Makabi“ istoriją!
Lietuvos sporto klubas „Makabi“ gali didžiuotis savo senomis ir giliomis tradicijomis. Vilniuje „Makabi“ buvo įkurtas 1916 metais, o Lietuvoje gyvavo nuo 1920 iki 1940 metų.
„Makabi“ būstinė buvo Kaune. 1926 metais Lietuvoje buvo net 83 „Makabi“ klubo skyriai, vieniję 4 tūkstančius narių. Klubas leido dvisavaitinį laikraštį, turėjo savo stadioną. 1989 metų sausio 8 dieną prasidėjo atkuriamasis „Makabi“ suvažiavimas tuometėje Vilniaus skaičiavimo mašinų gamykloje, dalyvaujant 85 delegatams ir per 200 svečių.
Lietuvos sporto klubo „Makabi“ sportininkai užbaigė savo dalyvavimą 21-ojoje pasaulinėje makabiadoje Izraelyje, kuri įvyko 2022 metais liepos 12–26 dienomis. Šioje sporto šventėje dalyvavo 10000 sportininkų iš daugiau nei 60 pasaulio šalių.
Šios diskusijos dalyviai:
Faina Kukliansky – Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės pirmininkė
Semionas Finkelšteinas – Lietuvos žydų sporto klubo „Makabi” atkūrėjas ir ilgametis prezidentas, ilgametis Lietuvos „Makabi“ delegacijos vadovas
Gerda Šišanovaitė – būsima veterinarijos studentė, šiųmetės Makabiados aukso medalininkė, stalo tenisas
Eduardas Šeras – šiųmetės Makabiados sidabro medalininko Danieliaus Šero treneris ir tėtis, šachmatai
Rafael Gimelštein– daugkartinis stalo teniso Makabiados medalininkas , šių metų Makabiados medalininkas (sidabras)