LŽB pirmininkės pareiškimas dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą

LŽB pirmininkės pareiškimas dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą

Rusijos agresija prieš Ukrainą yra šokiruojantis tarptautinės teisės pažeidimas. Vaizdai iš Ukrainos, kuriuos regime šiomis dienomis kelia ypatingą nerimą dėl žmogaus teisių pažeidimų bei nekaltai liejamo taikios valstybės piliečių kraujo.

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė smerkia šį išpuolį ir yra pasirengusi suteikti humanitarinę pagalbą mūsų broliams – Ukrainos žydams. Kiekviena litvakų šeima Lietuvoje yra pasirengusi prisidėti prie saugumo užtikrinimo šiomis nerimo ir chaoso dienomis.

Tiek Ukrainoje, tiek Rusijoje gyvena šimtatūkstantinės žydų bendruomenės, su kuriomis visuomet palaikėme gilius, ilgalaikius ir gerus santykius. Raginame Rusijos žydų bendruomenės atstovus dėti visas pastangas, siekiant sustabdyti šią Rusijos Federacijos agresiją ir užtikrinant savo tautiečių Ukrainoje saugumą.

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės nariai kaip niekas kitas puikiai žino karo bei agresijos nešamą skausmą ir tamsą. Kviečiame visus aktyviai prisidėti prie pagalbos nukentėjusiesiems suteikimo ir taip išreikšti savo solidarumą su Ukrainos žmonėmis.

 

Lietuvos (litvakų) bendruomenės pirmininkė

Faina Kukliansky

Gavėjas: Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė
Sąskaitos nr. LT09 7044 0600 0090 7953
Pervesdami lėšas nurodykite tikslą: Parama Ukrainai.

Gautos lėšos bus pervestos Ukrainos žydų organizacijų ir bendruomenių asociacijai (Asssociation of Jewish Organizations & Communities of Ukraine).