Diskusija „POLIN muziejus ir Lenkijos atminties karai“

Diskusija „POLIN muziejus ir Lenkijos atminties karai“

Spalio 15 d., 16:00 val., tęsime VU pradėtą diskusijų ciklą „Atviri pokalbiai apie istoriją“. Jų metu kelsime klausimus apie istorinę tiesą, atminčių karus bei priežastis, dėl kurių renkamasi tarnauti vienai ar kitai ideologijai.
Šįkart kviečiame į pokalbį „POLIN muziejus ir Lenkijos atminties karai“. Kalbinsime istoriką, buvusį POLIN direktorių Dariusz’ą Stolą.
2014 m. atvėręs duris, Lenkijos žydų istorijos muziejus POLIN pritraukė milijonus lankytojų. Jis sėkmingai kalbėjo apie sudėtingą lenkų ir žydų praeitį. Tačiau muziejui surengus parodą apie 1968-ųjų antisionistinę kampaniją Lenkijoje ir paprieštaravus naujam įstatymui dėl dalyvavimo Holokauste, POLIN užsipuolė dešinieji nacionalistai ir valdančiosios partijos politikai.
Dariusz’as Stola pasakos apie muziejaus pasiekimus ir apie tai, kaip visa pasikeitė prasidėjus šalį suskaldžiusiems kultūriniams karams. Pokalbio metu svarstysime, kaip valstybinė atminties politika atmeta kritišką praeities vertinimą kaip „gėdinimo metodiką“. Apmąstysime, kaip tokie veiksmai veikia mus.
Moderatoriai: Sergejus Kanovičius ir Paulius Gritėnas.
Renginys vyks anglų kalba.
Renginys vyks VU centriniuose rūmuose, Teatro salėje.
Įėjimas į renginį su galimybių pasu arba jį atitinkančiu dokumentu.