II-asis regioninis tautinių mažumų  meno mėgėjų kolektyvų festivalis  “Bendra tautų kalba” Švenčionėlių mieste

II-asis regioninis tautinių mažumų meno mėgėjų kolektyvų festivalis “Bendra tautų kalba” Švenčionėlių mieste

Festivalyje dalyvavo ir Vilniaus kultūros centro žydų dainų ir šokių ansamblis “Fajerlech” su vadove Larisa Vyšniauskiene.

Saulėtą ir jaukią birželio 23 dienos pavakarę Švenčionėlių miesto bendruomenę, po ilgo karantino, pasveikino II-asis regioninis tautinių mažumų meno mėgėjų kolektyvų festivalis “Bendra tautų kalba” Švenčionėlių mieste. Festivalį antrus metus iš eilės remia Tautinių mažumų departamentas prie Lietuvos respublikos Vyriausybės (projekto vadovė Vida Vilutienė).

Festivalio koncertas prasidėjo Visagino kultūros centro tautinių mažumų meno mėgėjų kolektyvų pasirodymais. Švenčionių rajono meras Rimantas Klipčius įteikdamas padėkas Visagino kultūros centro kolektyvams „Rodnik“ ir „Tumelianka“ linkėjo dar ne vieną kartą atvykti į Švenčionėlių miestą.

Kitiems festivalio dalyviams mero padėkas įteikė Švenčionių rajono tarybos narė Renata Grigianecienė. Festivalio organizatoriai – Švenčionėlių miesto kultūros centras apdovanojo visus festivalio kolektyvus šventiniais pyragais ir lauko gėlių puokštėmis.

Festivalyje dalyvavo: Visagino kultūros centro vokalinis rusų dainų ansamblis “Rodnik” (vadovė Tatjana Turočkina), Visagino kultūros centro lenkų dainų ansamblis “Tumelianka” (vadovė Svetlana Mikelskaitė), Nemenčinės daugiafunkcinio kultūros centro liaudiškų šokių kolektyvas “Jutrzenka” (meno vadovė Leonarda Klukovska), Nemenčinės daugiafunkcinio kultūros centro Sužionių skyriaus folklorinis ansamblis “Sużanianka” (meno vadovė Margarita Kžiževska), Nemenčinės daugiafunkcinio kultūros centro grupė “Inventum” (vadovas Gžegožas Pileckas).

 

Vilniaus kultūros centro žydų dainų ir šokių ansamblis “Fajerlech” (vadovė Larisa Vyšniauskienė). Kiekvienas kolektyvas dovanojo Švenčionėlių miestui nepaprastai šiltas ir įdomias koncertines programas.

Pristatė savo nacionalinius kostiumus, supažindino su išskirtiniais tautiniais charakterio ir kultūriniais bruožais. Švenčionėlių miesto bendruomenė gausiais aplodismentais palydėjo vienus kolektyvus ir pasitiko kitus.

 

Šis festivalis tik patvirtino, kad mūsų rajone gyvenantys tautinių mažumų atstovai, ir visa miesto bendruomenė labai laukia tokio formato renginių. O mes organizatoriai esame įpareigoti patenkinti visuomenės kultūrinius ir laisvalaikio praleidimo lūkesčius.

Švenčionėlių geležinkelio stoties parke netrūko smagių ir įdomių užsiėmimų vaikams. Vyko vaikų dailės pleneras, žaidimai vaikams, smagus pasijodinėjimas arkliuku poniu. Vyko tautodailininkų ir amatininkų tradicinių amatų mugė, kurioje galima buvo įsigyti vienetinių ir išskirtinių suvenyrų ir atminimo dovanų. Festivalis paliko puikius prisiminimus ir viltį, kad tai pasikartos dar kartą.