Gydytojais ir advokatais apsimetę nusikaltėliai iš Lietuvos sukėlė tikrą skandalą Izraelyje

Gydytojais ir advokatais apsimetę nusikaltėliai iš Lietuvos sukėlė tikrą skandalą Izraelyje

Dainius Stankevičius DELFI.lt

Nusikaltėliai iš Lietuvos ir toliau garsina mūsų šalies vardą pasaulyje – šįkart jų taikinyje atsidūrė Izraelyje gyvenantys šios šalies piliečiai. Lietuvos ir Izraelio pareigūnai išaiškino dvi tarptautines nusikalstamas grupuotes, kurioms priklausę nusikaltėliai sugebėjo apgauti daugybę žmonių. Prokurorų duomenimis, sukčiai ketino užvaldyti beveik pusę milijono eurų, tačiau patys nusikaltėliai sako, kad ši oficialiai nustatyta suma yra tik lašas jūroje palyginus su tuo, kiek jie uždirbo.

Nusikaltėlių iš Lietuvos ir jų bendrininkų iš Izraelio padaryti nusikaltimai sukėlė tikrą skandalą Izraelio žiniasklaidoje – kai į policiją ėmė plūsti nukentėjusieji, pareigūnai ragino gyventojus būti atsargiems ir pranešti apie bet kokį bandymą iš jų išvilioti pinigus. Nors žmonės ir buvo įspėti apie siautėjančius sukčius, tačiau policijoje pranešimų apie apgaulės būdu išviliotus pinigus nemažėjo, todėl Izraelyje net buvo sudaryta speciali pareigūnų tyrimo grupė, kuriai buvo pavesta kuo greičiau išaiškinti ir sulaikyti nusikaltėlius.

Nuo pat tyrimo pradžios nusikaltėlių pėdsakai vedė į Lietuvą, todėl Izraelio pareigūnai į pagalbą pasitelkė mūsų šalies teisėsaugos pareigūnus. O įsikišus Lietuvos kriminalinės policijos biuro tyrėjams paaiškėjo, kad nusikaltimus daro Marijampolės pataisos namuose dėl įvairių nusikaltimų įkalinti nuteistieji. Neįtikėtina, bet jie ilgą laiką siautėjo nekontroliuojami ir jau net planavo savo veiklą plėsti ne tik į Graikiją bei kitas Europos Sąjungos valstybes, bet ir net už Atlanto – į Kanadą.

Grupuočių nariai veikė visame Izraelyje – nuo Haifos iki Elato.

skaityti plačiau