Šiais metais žymime Holokausto pradžios Lietuvoje 80-metį

 Šiais metais žymime Holokausto pradžios Lietuvoje 80-metį

Mieli bendruomenės nariai,


Šiais metais žymime Holokausto pradžios Lietuvoje 80-metį. Tai labai liūdna ir svarbi data ne tik Lietuvos žydų bendruomenei, tačiau ir visai  Lietuvai. Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė, siekdama pažadinti Holokausto atmintį Lietuvoje, kurs skaitmeninį atgalinį kalendorių, kurio tikslas supažindinti plačiąją visuomenę, kaip litvakai gyveno iki XX a. tragedijos pradžios bei kaip jų istorija pasibaigia 1941 metais.

 

Šiam tikslui įgyvendinti, prašome Jus pasidalinti turimais savo artimųjų, gyvenusių Lietuvos štetluose, trumpomis istorijomis ir fotografijomis, kurie žuvo 1941 metų masinėse žudynėse.

 

Visus, kurie turi išsaugoję nuotraukas bei nori prisidėti prie iniciatyvos įgyvendinimo bei su visa Lietuva pasidalinti maždaug pastraipos ilgio pasakojimu (biografija, gyvenimo faktai, vykdyta veikla iki karo, žudynių aplinkybės) apie nuotraukoje pavaizduotus asmenis, kviečiame medžiagą siųsti el. paštu  zanas@sc.lzb.lt /  info@lzb.lt . 

Prašome nurodyti fotografijose esančių žmonių vardus ir pavardes, vietą (miestelis, štetlas) ir datą, kur nuotraukos buvo darytos.