Izraelio ir Amerikos pilietinių veiksmų aljansas ICAN pradeda švietimo kampaniją visiems 535 JAV kongreso nariams. Kampanijos tema susijusi su  Lietuvoje vykusio Holokausto iškraipymu ir neigimu

Izraelio ir Amerikos pilietinių veiksmų aljansas ICAN pradeda švietimo kampaniją visiems 535 JAV kongreso nariams. Kampanijos tema susijusi su  Lietuvoje vykusio Holokausto iškraipymu ir neigimu

Po Tarptautinės Holokausto atminimo dienos Izraelio ir Amerikos pilietinių veiksmų tinklas (ICAN) pradėjo švietimo kampaniją, siekdamas užtikrinti, kad visi 535 Jungtinių Valstijų kongreso nariai sužinotų apie vykstantį Holokausto revizionizmą, kuris vyksta Lietuvoje.

„Lietuvos Respublika vykdo cinišką, nesąžiningą ir moraliai bankrutavusią kampaniją apie Holokaustą, jį paneigdama ir iškraipydama. Faktai, pagrįsti neginčijamais įrodymais, kurie atskleidė, kad lietuviai masiškai vykdė Holokausto nusikaltimus “, – rašo ICAN generalinis direktorius Dillonas Hosieris.

„Lietuvos vyriausybė ne tik slepia Holokausto vykdytojų nusikalstamą istoriją, bet ir įžeidžia, suteikdama aukščiausią nacionalinę pagarbą tiems, kurie buvo žydų žudikai“, – rašo Hosier. „Jei Lietuvos vyriausybė gali meluoti apie didžiausią istorijos nusikaltimą, tai kyla klausimas: apie ką jie nemeluos?“

Trys atskiros progos: 2018 m. vasario 26 d.  Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras (LGGRTC) melagingai teigė, kad Jungtinių Valstijų kongresas ir Jungtinių Valstijų imigracijos ir naturalizacijos tarnyba (INS) „visiškai reabilitavo nuo baudžiamosios atsakomybės“ Juozą Ambrazeviëių-Brazaitį dėl žydų žudymo Lietuvoje. Atsakydama į vyresnių kongreso narių paklausimus ir prieštaravimus dėl šių melagingų teiginių, Lietuva atsakė, kad tie kongreso nariai buvo „tik politikai“ ir kad jų prieštaravimas neturi reikšmės.

ICAN iniciatyva šviesti kongresą apie Lietuvos įvykius, kuriuos siekiama paneigti ir iškraipyti tam tikrus faktus apie Holokaustą, kampanija bus pradėta kartu su Silvijos Foti parašytu pasakojimu. Jos leidinys „Nacių anūkė: kaip aš atradau savo senelį, kuris buvo karo nusikaltėlis“, bus pristatytas 2021 m. kovo 9 d.

Foti savo knygoje pasakoja istoriją, kaip ji sužinojo apie senelį, kurį Lietuvos vyriausybė gerbė kaip garsų karo didvyrį,- iš tikrųjų buvo nacių karo nusikaltėlis. ICAN planuoja išsiųsti kiekvienam Jungtinių Valstijų kongreso nariui šios knygos egzempliorių, kad būtų parodytas vienas  Lietuvos Holokausto iškraipymo kampanijos pavyzdys. ICAN taip pat skatins ir rems federalinius įstatymus, skirtus kovai su Lietuvos melu apie Holokaustą.

Ši kampanija vykdoma bendradarbiaujant su ICAN švietimo filialu, Izraelio ir Amerikos pilietinio švietimo institutu, labdaringa ne pelno organizacija. Norėdami gauti daugiau informacijos apie šią kampaniją, apsilankykite http://bit.ly/holocaustbook

Apie Izraelio ir Amerikos pilietinių veiksmų aljansą:

Izraelio ir Amerikos pilietinių veiksmų aljansas tam ir sukurtas, kad padėtų  Izraelio imigrantams ir Amerikos sąjungininkams kurti pokyčius geresnei Amerikai, saugesniam Izraeliui ir stipresniam JAV ir Izraelio aljansui, pasitelkiant švietimą ir pilietinę veiklą.