Kviečiame solidarizuotis akcijoje  #PiešiuLaisvę

Kviečiame solidarizuotis akcijoje #PiešiuLaisvę

Gerbiami Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės lyderiai, nariai, draugai, bičiuliai,

artėja Sausio 13-oji – Laisvės gynėjų diena, minėsime kruvinų sausio įvykių 30-ąsias metines.

1991 metais šią dieną įvyko taikus Lietuvos piliečių pasipriešinimas Sovietų Sąjungos vadovybės bandymui jėga užimti Vilniaus televizijos bokštą, Radijo ir televizijos komiteto pastatą, Parlamento pastatą ir kitus reikšmingus objektus.

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė kviečia vaikus ir jaunimą skirti šią dieną istorijos pažinimui ir solidariai su Lietuvos visuomene įsisegti Neužmirštuolės ženkliukus. Prašome nupiešti neužmirštuolę ir atsiųsti kokybišką jos fotografiją stambiu planu arba laikant piešinį rankose.

Po savo darbu prašome parašyti autoriaus vardą ir amžių bei miestą. Taip pat prašome parašyti trumpą atsakymą į klausimą „Ką man reiškia laisvė?”

Nufotografuokite savo darbą ir siųskite. Labai lauksime jūsų fotografijų iki Sausio 11 d. 12 val. Siųskite e-paštu projects@lzb.lt

Neužmirštuolės šablonas (ne) kūrybiškiems  http://bit.ly/3pZ8kAk

Gautus vaizdinius sudėsime į vieną didelį plakatą, kurį viešinsime sausio 13 d. ryte Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės informaciniuose kanaluose.

Akciją galėsite sekti socialiniuose tinkluose #PiešiuLaisvę

Taip pat Sausio 13 d. ryte bendruomenių languose, žydų istorinio paveldo objektų languose uždekime atminimo žvakes už laisvę!