Dr. Moshe Kantoras perrinktas Europos žydų kongreso (EJC) prezidentu

Dr. Moshe Kantoras perrinktas Europos žydų kongreso (EJC) prezidentu

Dr. Moshe Kantoras perrinktas Europos žydų kongreso (EJC) prezidentu, jį rinko Europos žydų bendruomenių atstovai. EJC pranešime rašoma, kad balsuota be pažeidimų, įvyko saugus ir patikimas balsavimas dėl pasitikėjimo  vadovybe.

Didžiosios Britanijos žydų deputatų tarybos pirmininkė Marie van der Zyl perrinkta Tarybos pirmininke.

„Esu pagerbtas, jaučiu palaikymą, kurį parodė viso žemyno žydų lyderiai ir bendruomenės“, – pareškė dr. Kantoras. „Europos žydai yra klestinti jėga pasauliniame žydų pasaulyje, mes išliekame priešakyje kovodami su antisemitizmu, gindami žydų tradicijas ir atgaivindami žydų bendruomenes bei institucijas“.

Pastaraisiais mėnesiais, vadovaujant Kantorui, EJC ėmėsi veiksmų, kurie padėjo teikti paramą žydų bendruomenėms ir institucijoms – mokykloms, bendruomenės centrams ir kitoms organizacijoms, gyvybiškai svarbioms Europos žydams, susidūrusiems su sudėtingu „Covid-19“ iššūkiu.

„Tai buvo labai sudėtingas laikas Europos žydams“, – tęsė dr. Kantoras. „Pokalbiuose su žemyno žydų lyderiais, valstybių vadovais ir sprendimų priėmėjais liudiju, kad nepaisant„ Covid-19 “iššūkių ir didėjančio antisemitizmo, Europos žydai yra ryžtingi ir pasiryžę toliau dirbti kartu, kad įveiktų šiuos iššūkius ir sustiprintų žydų gyvenimą Europoje.”

Virtualioje Generalinėje asamblėjoje 42 Europos žydų bendruomenių vadovai taip pat pažadėjo imtis naujų veiksmų, kad būtų skatinamas IHRA antisemitizmo apibrėžimo įgyvendinimas nacionaliniu lygmeniu.

Generalinė asamblėja ex officio Vykdomojo komiteto nariais pripažino šiuos Europos žydų bendruomenių atstovus:  Liuksemburgo, Lietuvos, Italijos, Vengrijos, Šveicarijos, Austrijos, Suomijos, Čekijos, Niderlandų, Belgijos.

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė sveikina Fainą Kukliansky, tapus Europos žydų kongreso Vykdomojo komiteto nare!