Šiaulių Dainų parkas nuo šiol taps dar patrauklesniu sakurų parku

Šiaulių Dainų parkas nuo šiol taps dar patrauklesniu sakurų parku

Pasak Šiaulių miesto savivaldybės, atgyjantis Šiaulių Dainų parkas nuo šiol taps dar patrauklesne vieta. Greta neseniai nutiesto pėsčiųjų ir dviračių tako pasodintos sakuros neabejotinai taps nauju miestiečių ir miesto svečių traukos tašku.

Nuotraukoje Jav ambasadorius Robertas Gilchristas.

Sakurų sodinimo akciją savo atvykimu pagerbė garbingi užsienio svečiai. Kartu su miesto meru jie prisidėjo prie gražios iniciatyvos. Sakurų parko sodinimą inicijavo gamyklą Šiauliuose įkūrusi bendrovė „INTUS Windows“.

Akcija skirta lietuviams žinomiausiam japonui Čijunei Sugiharai ir jo nuopelnams žmogiškumui atminti.

Atrodytų paprasta medelių sodinimo akcija į Šiaulius sukvietė bene galingiausių pasaulio valstybių ambasadorius. Ir neatsitiktinai, nes iniciatyva buvo dedikuota, ko gero, svarbiausioms pasaulio vertybėms – žmogiškumui ir taikai.

Mero Artūro Visocko pakviesti, Šiauliuose mielai sutiko apsilankyti Japonijos ambasadorius Shiro Yamasakis, Izraelio ambasadorius Lietuvoje Yossy Levy ir JAV ambasadorius Lietuvoje Robertas Gilchristas. Renginyje dalyvavo Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky, Šiaulių žydų bendruomenių atstovai.

Su JAV Mr.Robert Gilchrist, Izraelio Mr. Yossy Levy, Japonijos Mr. Shiro Yamasaki ambasadoriais buvo pasodintas sakurų parkas. .
Japonijos ambasadorius Dainų parke
JAV ambasadorius sodina sakurą Dainų parke
Renginį savo skrydžiu virš Dainų parko atidarė NATO oro policijos misiją Šiauliuose atliekančių Italijos karinių oro pajėgų naikintuvai.
Parke dalyvauja dviejų Šiaulių bendruomenių atstovai ir du rabinai.
Tai išskirtinė diena Šiaulių miesto istorijoje. Buvo kalbama apie žmogiškumą ir Čiunę Sugiharą, puoselėtą humanizmą karo metu.