Šešiems Lietuvos kūrėjams įteikė aukščiausius Kultūros ministerijos apdovanojimus.  Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė sveikina su galingu apdovanojimu

Šešiems Lietuvos kūrėjams įteikė aukščiausius Kultūros ministerijos apdovanojimus. Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė sveikina su galingu apdovanojimu

Įteikti apdovanojimai „Nešk savo šviesą ir tikėk“. Marijus Jacovskis, Birutė Banevičiūtė, Mindaugas Kvietkauskas, Gintaras Grajauskas, Gediminas Gelgotas ir Liubomiras Laucevičius / E. Blaževič/LRT nuotr.

Kultūros ministerijos Baltojoje salėje kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas šešiems Lietuvos kultūrai ir menui nusipelniusiems kūrėjams įteikė aukščiausius Kultūros ministerijos kasmet skiriamus apdovanojimus – garbės ženklus „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

Garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“ apdovanotas ir dailininkas-scenografas Marijus Jacovskis. M. Jacovskis 1996 baigė scenografiją Vilniaus dailės akademijoje. Nuo 1991 dirba įvairiuose Lietuvos ir užsienio teatruose, dalyvauja parodose. 2009 m. už scenografiją V. Jevsejevo spektakliui „Visada tavo. Ana Frank“ apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi.

 

skaityti plačiau