Mokslo metai Šolomo Aleichemo ORT gimnazijoje prasidėjo iškilmingai su baltais balandžiais ir nuoširdžiais sveikinimais

Mokslo metai Šolomo Aleichemo ORT gimnazijoje prasidėjo iškilmingai su baltais balandžiais ir nuoširdžiais sveikinimais

Vilniaus Šolomo Aleichemo ORT gimnazijos direktorė Ruth Reches:

Džiaugiuosi galėdama jus pasveikinti su naujaisiais mokslo metais. Taip, šiandiena mums neša daug netikėtumų, nežinios, o tai, kas dar nepažinta, visuomet gąsdina.

Tačiau šie metai mums, Šolomo Aleichemo gimnazijos bendruomenei, išskirtiniai visai ne dėl karantino ar nuotolinio mokymo išbandymų. Šie metai – 2020-ieji – yra paskelbti Vilniaus Gaono metais. Suprantu, kad daug kam Gaono gyventi laikai – 18-as amžius – atrodo pernelyg nutolę ir mums neaktualūs. Tačiau Vilniaus Gaonas gyvenimą skyrė ne vien Toros studijoms, bet ir mokslo sklaidai: jis parašė hebrajų kalbos gramatiką ir savo mokinius skatino svarbiausius pasaulio veikalus versti į hebrajų kalbą. Išskirtinį dėmesį Gaonas skyrė tiksliesiems mokslams: geometrijai, medicinai ir astronomijai.

Su ramiu džiugesiu galvodama apie Vilniaus Gaono palikimą, galiu pasidžiaugti, kad ir šiandien mes išlaikome tokį pat požiūrį į mokslo svarbą. Tik plačiai išsilavinęs žmogus gali tapti asmenybe. To jums ir linkiu – mokslo šviesos, kuri išryškintų jūsų vertybes ir sustiprintų jūsų sielą.

Jūs – ypatingos bendruomenės dalis. Vertinkite tai. Vertinkite kiekvieną patarimą, mokykitės iš kiekvienos klaidos, siekite aukščiausių rezultatų. Ir jokie gyvenimo netikėtumai jums nebus baisūs.

Nuoširdžiai linkiu jums sėkmės!