Virtuali Europos žydų kultūros diena kviečia dalyvauti

Virtuali Europos žydų kultūros diena kviečia dalyvauti

Pirmą kartą per 20 metų žydų kultūros ir paveldo gerbėjai visame pasaulyje  turės galimybę dalyvauti 8 valandų virtualioje programoje.

Naujos technologijos leis AEPJ ir partneriams pasiekti plačiausią auditoriją visame pasaulyje. EŽKSD atidarymo šventėje virtualiai bus transliuojamos paskaitos, interviu, koncertai ir vaizdo įrašai apie Europos žydų paveldą. Keliaukime kartu, tiesiogiai susijunkime su Liuksemburgu, Barselona, ​​Jeruzale, Paryžiumi ir Oksfordu.

Transliacijoje bus penki pagrindiniai įvykiai, išsamiau aprašyti toliau, kuriuose žiūrovai galės bendrauti su pranešėjais per pokalbį. Likusios transliacijos metu įvairūs dokumentai ir vaizdo įrašai, kuriuos sukūrė dalyvaujančios institucijos, bus retransliuojami. „Online Kickoff“ bus tiesiogiai transliuojamas AEPJ profiliuose „Facebook“, „YouTube“ ir „Instagram“. Kviečiame prisijungti per dieną ir pakviesti tą patį padaryti jūsų bendruomenę.

Programa: 2020 m. Rugsėjo 6 d

(Vidurio Europos vasaros laiku – CEST)

11:30 val. – koncertas. Kantorius Michelis Heymannas iš Liuksemburgo sinagogos

13:00 val. – Paskaita: Medžiai turi šaknis, žydai turi kojas (anglų k.). Jeremy Leigh, „RJ Scheuer Israel“ seminaro direktorius, Izraelio nacionalinė biblioteka, Jeruzalė.

14:30 val. – Paskaita: kelionė į 1980-ųjų žydų Elzasą ir Lotaringiją: paveldo apžvalga (prancūzų kalba). Bordo universiteto šiuolaikinio meno istorijos profesorius Dominique’as Jarrassé.

16:00 val. – Interviu: paradigmos pokytis? Naujas žvilgsnis į judaizmą Europoje 2020 m. (Ispanų kalba). Marcel Dimenstein, JDC tarptautinis bendruomenės plėtros centras, pokalbyje su AEPJ direktoriumi Víctoru Sörenssenu. Iš AEPJ būstinės, Barselonoje.

17:30 val. – Virtuali ekskursija: žydų kelionė: 4000 metų 22 daiktams iš Ašmolio muziejaus (anglų kalba). Rebecca Abrams, žurnalistė ir knygos „Žydų kelionė“ autorė. Iš Ashmolean muziejaus, Oksfordas.

19:30 val. – transliacijos pabaiga

Likusios transliacijos metu bus retransliuojami keli dokumentiniai filmai ir vaizdo įrašai, kuriuos sukūrė dalyvaujančios institucijos. 

„Facebook“: https://www.facebook.com/jewisheritage/live/

„YouTube“: https://youtu.be/Vr7bSi0Bawc

„Instagram“: https://www.instagram.com/jewisheritage/