XVII Tarptautinis Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalis Šiauliuose

XVII Tarptautinis Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalis Šiauliuose

Panevėžio žydų bendruomenės narių grupė lankėsi Šiauliuose tarptautiniame Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalio koncerte, kuris buvo skirtas Vilniaus Gaono ir Lietuvos žydų istorijos metams. Muzikine kalba atpasakojama didinga ir tragiška Vilniuje gyvenusios tautos ir paties miesto istorija. Sugrąžinamas prarastas ano meto koloritas, perteikiama įpatinga atmosfera.  Šio muzikinio pasakojimo personažai nėra vien išminčiai ar meno kūrėjai, kurių darbai yra tapę pasaulio kultūros paveldu. Tai paprasti žmonės, darbštūs ir nagingi, beatodairiškai stojantys ginti savo tiesos ir įsitikinimų, dažnai susiduriantys su neteisybe ir pykčiu, gebantys pasijuokti iš pačių savęs.

Žiūrovus stebino nuostabus, ypatingai maloni muzika, kurią pristatė „Lietuvos Jeruzalė“. ansamblis . Programoje skambėjo žydiška muzika.

Dalyviai padėkojo ansamblio vadovui ir pagrindiniam atlikėjui Borisui Traubui (smuikas), atlikėjams: Sergejui Okruško (fortepijonas), Valentinui Kaplūnui (violončelė), Romualdui Ramučiui Taločkai (klarnetas), Borisui Kirzneriui (smuikas), Rolandui Romoslauskui (altas), Sauliui Astrauskui (mušamieji).

Tai pat ačiū  Šiaulių „Aušros“ muziejaus organizuojamas ir rėmėjams.

 

skaityti plačiau