Kviečiame į koncertą “Mes. Istorija muzikoje”

Kviečiame į koncertą “Mes. Istorija muzikoje”

Kviečiame į unikalų koncertą liepos 31 d. 17:00 val. Vilniaus Gaono žydų istorijos muziejuje – “Mes. Istorija muzikoje“, kuriame dainas jidiš kalba iš legendinės dainininkės Nechamos Lifšicaitės repertuaro atliks jos mokinė Sveta Kundish (Vokietija/Izraelis), akordeonininkas Patrick Farrell (JAV/Vokietija) bei ansamblis “Klezmer Klangen” (Lietuva).

Sveta Kundish – ypač vertinamo balso savininkė – studijavo fortepijoną ir vokalą Tel Avive, Vienoje, Berlyne, nuolat dalyvauja tarptautiniuose žydų muzikos ir kultūros renginiuose, dirba kantore Braunschweig žydų bendruomenėje. Jos ir jaunojo kūrėjo, akordeonininko, grojusio su daugeliu žymių muzikantų, tarp jų ir garsiuoju Yo-Yo Ma, bei grupių Patrick Farrell duetas žavi Europos ir pasaulio publiką tiek jidiš paveldo, tiek šiuolaikinės kūrybos atlikimu.

Svetą ir Lietuvą sieja ypač jautrus santykis, kurį suformavo jos gerbiamos mokytojos Nechamos Lifšicaitės pasakojimai apie gimtąją šalį. Sveta Kundish siekia prisidėti prie N. Lifšicaitės atminimo išsaugojimo Lietuvoje, atlikdama jos repertuaro dainas. Koncerto metu šio repertuaro pagalba norima papasakoti Nechamos istoriją.

Koncerte dalyvaus jau šeštus metus žydų klezmer muziką atliekantis ir dainas jidiš kalba dainuojantis ansamblis “Klezmer Klangen” (Lietuva), kurį sudaro lietuvių muzikantų šeima, įvertintas kompetentingų institucijų už savo kultūrinę, švietėjišką veiklą žydų muzikinės kultūros srityje. Ansamblio smuikininkė Saulė Buikaitė, daugelio tarptautinių ir nacionalinių konkursų laureatė, yra įvertinta ir žydiškos muzikinės kultūros profesionalų kaip “…ypač gerai ir jautriai jaučianti žydišką atlikimo manierą…”

Bilietus platina tiketa.lt
https://www.tiketa.lt/LT/mes_istorija_muzikoje_23816

Projektas “Mes. Istorija muzikoje“ dalinai finansuojamas Geros valios fondo.