Nauja lankytina vieta Lietuvoje: Sudargo krašte atidengta knygai „Rugiuose prie bedugnės“ skirta skulptūra www.DELFI.lt

Nauja lankytina vieta Lietuvoje: Sudargo krašte atidengta knygai „Rugiuose prie bedugnės“ skirta skulptūra www.DELFI.lt

Dž. D. Selindžerio romanui „Rugiuose prie bedugnės“ pagerbti skirta skulptūra

„Selindžerio giminė buvo kilusi iš Sudargo, mažo žydiško miestelio prie Lenkijos ir Lietuvos sienos – ši teritorija tuo metu priklausė Rusijos imperijai“, – savo knygoje „Dž. D. Selindžeris: Pakylėtas gyvenimas“ rašė Kennethas Slawenskis, priversdamas lietuvius didžiuotis savo šaknimis.

Šakių rajone, Sudargo krašte, iš kurio kilo rašytojo Džeromo Davido Selindžerio (Jerome David Salinger) senelis, birželio 19-ąją iškilmingai atidengta jo legendinei knygai „Rugiuose prie bedugnės“ skirta skulptūra, rašoma pranešime žiniasklaidai. „Sudargo kraštas yra turtingas savo praeitimi, istorija.

Tai yra knygnešių kraštas. Iš čia kilusių žinomų žmonių šaknys kerojasi ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje. Džiaugiamės, kad bus dar vienas lankytinas objektas, kur bus įamžintas „Rugiuose prie bedugnės“ romanas.

Tai bus tarsi paskatinimas ir turistams, ir mums visiems darkart prisiminti, galbūt ir iš naujo perskaityti šį kūrinį. Tuo metu, kai kūrinys išpopuliarėjo, mūsų šalis buvo okupuota. Jaunimas neturėjo galimybės pajusti tos dvasios, kuri tvyrojo herojaus Holdeno Caulfieldo aplinkoje Amerikoje.

Jaunimui ši knyga aktuali iki šiol, nes ten gvildenamos jų problemos. Na, o suaugusieji, perskaitę šią knygą labiau įsigilina į jaunimo problemas“, – kalbėjo Sudargo krašto seniūnaitė Rita Grigaitienė.

skaityti plačiau