Šiaulių krašto žydų bendruomenės gyvenimas karantino metu

Ne paslaptis, kad karantinas pakeitė mūsų visų gyvenimo ritmą ir įpročius. Šiaulių krašto žydų bendruomenėje buvo įprasta kartu švęsti įvairias šventes, gimtadienius, dalyvauti bendruomenės organizuojamuose renginiuose, edukacinėse veiklose, ekskursijose, ar tiesiog susirinkti ir pabendrauti bendruomenės patalpose… Deja, šiandien čia tuščia ir tylu…

Prasidėjus karantinui žydai visame pasaulyje šventė Pesacho šventę. Šiaulių krašto žydų bendruomenės nariai šiemet, kaip kasmet, negalėjo susirinkti ir skambant žydiškoms melodijoms linksmai kartu atžymėti šią gražią pavasario šventę. Šiemet kiekvienas šventėme savo namuose. LŽB pasirūpino macų pristatymu visoms regioninėms bendruomenėms, tad ŠKŽB administracijai, karantino pradžioje gavus macų siuntą, teko pasirūpinti, kad Pesach šventę bendruomenės nariai pasitiktų kaip pridera, kad ant šventinės Pesach vakarienės stalo būtų maca. Todėl iki švenčių visiems bendruomenės nariams macos dėžutės buvo saugiai pristatytos į namus.

Nepaisant pasikeitusio gyvenimo ritmo bei įpročių, išlieka itin svarbus rūpinimasis nuo nacių nukentėjusiais senjorais. Juos ir toliau lanko bei padeda jiems buityje lankomosios priežiūros darbuotojos, stengiamasi pasirūpinti senjorų saugumu šiomis sunkiomis mums visiems dienomis.

Pergalės dieną šiemet taip pat teko pažymėti kitaip. Negalėjome kaip kasmet kartu susirinkus pagerbti kovojusius bei žuvusius už mūsų šviesią ateitį… Karo metų vaikams išvežiojome maisto paketus.

Neužmirštame pasveikinti mūsų bendruomenės narius ir su gimtadieniais.

Kad ir kaip visiems sunku be gyvo bendravimo, be bendrų susibūrimų ir pasisėdėjimų, bet visi gyvename su viltimi, kad greitai karantinas pasibaigs ir galėsime pagaliau grįžti į įprastą gyvenimo ritmą.