Netanyahu teigia: jei užsikrėtusiųjų skaičius Izraelyje nesumažės per 2 dienas, šalyje bus viskas visiškai uždaryta, nes tai vienintelė galimybė

Netanyahu teigia: jei užsikrėtusiųjų skaičius Izraelyje nesumažės per 2 dienas, šalyje bus viskas visiškai uždaryta, nes tai vienintelė galimybė

The Times of Israel

Netanyahu teigė, kad jis nori sumažinti ekonominę veiklą iki 10 proc., Įspėdamas tūkstančius sunkiai sergančių žmonių; finansų ministras prieštarauja, sako, kad šalį gali ištikti ekonominė katastrofa.

Ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu penktadienį perspėjo, kad jei per kitas dvi dienas nepagerės patvirtintų koronaviruso atvejų skaičius, jis neturės kito pasirinkimo, kaip įsakyti šaliai visiškai užsidaryti.Netanjahu surengė keletą diskusijų su aukščiausiais ministrais dėl papildomų žingsnių, kurių šalis gali imtis siekdama suvaldyti dabartinę krizę, „įskaitant pasirengimą užsidaryti“, – sakoma Ministro Pirmininko kabinete.

Jis sakė, kad valdžios institucijos papildomus judėjimo apribojimus kabinetui pateiks per 48 valandas. „Ministras pirmininkas diskusijose taip pat pareiškė, kad jei nematysime sumažėjusių užkrėstų asmenų skaičiaus per kitas dvi dienas, mes neturėsime kito pasirinkimo, kaip tik reikalauti visiško uždarymo“, – sakoma pareiškime.

Hebrajų kalbos žiniasklaida pranešė apie rimtus Netanyahu ir kitų ministrų nesutarimus dėl būtinybės uždaryti ekonomiką, nes sveikatos ministerija baiminasi, kad artėjančios Pasacho šventės sukels infekcijų sprogimą, nes žmonės bandys apsipirkti šventiniam stalui ar leis laiką su artimaisiais.