LŽB darbas karantino metu

LŽB darbas karantino metu

Lietuvoje įvedus karantiną ir beveik sustojus visuomeniniam gyvenimui, Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenė toliau rūpinsis senjorais, teiks paslaugas, Socialinio centro darbuotojos lankys žmones namuose, gamins jiems maistą, parūpins produktų ir vaistų. Pati bendruomenė yra uždaryta lankytojams, atšaukti visi renginiai, laikinai uždaryta Vilniaus choralinė sinagoga.

Primename, 

  • visais Socialinio centro lankomosios priežiūros klausimais skambinkite Snieguolei Zalepūgienei tel. 867265615;
    • Dėl leidimų laidoti skambinkite LŽB sekretorei Liubai Šerienei, tel. 8685 06900. Iš anksto pasiruoškite šių dokumentų kopijas: mirties liudijimo, mirusiojo gimimo liudijimo, savo ir mirusio asmens dokumentų, giminystės ryšį įrodančių dokumentų. Taip pat turėkite ir elektronines šių dokumentų versijas. Jums reikės užpildyti prašymą laidoti, kurį užpildyti padės Liuba Šerienė. Jeigu asmuo yra socialinio centro globotinis, reikalingas tik mirties liudijimas ir prašymas palaidoti. Jeigu norima laidoti šeimos kape, būtina pateikti giminystės ryšius įrodančius dokumentus. Bendruomenė pasiruošusi padėti atlikti laidojimo precedūrą;laikraščiai dalinami nebus;
  • labai prašome sekti LŽB tinklapį, būtent čia skelbsime apie visus pokyčius Administracijos ir Socialinio centro darbe.