Valstybinio Vilniaus Gaono muziejaus renginiai

Kovo 5 d. 17.30 val. Tolerancijos centre vyks antroji ciklo paskaita Nemistiška kabalos istorija, kurią skaitys Miglė Anušauskaitė, Judaikos tyrimų centro vyriausioji metodininkė-tyrėja. Paskaitoje į kabalą bus žiūrima kaip į istoriškai kitusią, kitų tradicijų paveiktą, įkvėptos vaizduotės ir kruopštaus tradicinių tekstų studijavimo rezultatą. Dalyvavimas nemokamas.

Kovo 8 d. 12 val. Tolerancijos centre (Naugarduko g. 10/2) vyks susitikimas Moteris, išgelbėjusi žydų tautą su lektore Natalja Cheifec. Susitikimo metu bus kalbama apie žydų išsivadavimo šventę Purim, kuri yra skirta Esterai, išgelbėjusiai žydų tautą nuo piktadario Hamano planuotos pražūties.
Kaina suaugusiems – 4,00 €, moksleiviams, studentams, senjorams – 2,00 €.

Kovo 19 d. 16 val. Tolerancijos centre kaip ir kiekvieną trečią mėnesio ketvirtadienį vyks Senjorų klubas. Kovo mėnesio klubo susitikimo tema – Savick(i)ų šeimos istorija. Pakalbėsime apie Jurgį Savickį, Algirdą Savickį, Augustinas Savicką. Apžiūrėsime muziejaus fonduose esančius dokumentus bei turimus meno kūrinius aptarsime kartu su muziejininke Jovita Stundžiaite-Olšauskiene. Dalyvavimas nemokamas.

Kovo 22 d. 12 val. Tolerancijos centre vyks susitikimas su lektore Natalja Cheifec tema Žydų teismai – nuo Pirmosios Šventyklos iki šiandienos Izraelio. Susitikimo metu bus kalbama apie tai, kaip keitėsi žydų teismai ir jų praktikos nuo seniausių laikų iki šiandienos. Bus pristatyti religiniai teismai ir jų specifiškumas.
Kaina suaugusiems – 4,00 €, moksleiviams, studentams, senjorams – 2,00 €.


Rafaelio Chvoleso portretai iš VVGŽM fondų.

Kovo 22 d. 12 val. Tolerancijos centre įvyks edukacinės programos Šeimos sekmadienis užsiėmimas Geriau nei selfiie, kurio metu aptarsime portreto žanro kūrybos aspektus, muziejaus parodoje eksponuojamus meno kūrinius, pamėginsime atidžiau žvelgti vienas į kitą bei sukurti kūrybinį darbą kiek neįprasta technika.
Dalyvavimo kaina suaugusiems – 4,00 €, moksleiviams, studentams, senjorams – 2,00 €, ikimokyklinukams – nemokamai.

Kviečiame mokyklas apsilankyti muziejuje ir dalyvauti konkurse Atrask žydų kultūrą: tradicijos gyvensena ir simboliai. Kūrybingumą skatinantis ir raginantis geriau pažinti ilgametę žydų kultūrą ir istoriją konkursas vyks iki š. m. gegužės 31 d.
Daugiau informacijos: http://www.jmuseum.lt/lt/konkursas/