Kauno apskrities policijos pareigūnai nustatė jaunuolius, kurie užrašė prie sinagogos Hitlerį garbinantį užrašą

Kauno apskrities policijos pareigūnai nustatė jaunuolius, kurie užrašė prie sinagogos Hitlerį garbinantį užrašą

Lietuvos policijos Facebook

Kauno apskrities policijos pareigūnai nustatė jaunuolius, kurie lapkričio 17 d. apmėtę mečetę, išdaužė maldos namų langus. Policijos pareigūnams atliekant tolimesnius ikiteisminio tyrimo veiksmus, paaiškėjo, kad tai – galimai ne vienintelis jaunuolių padarytas nusikaltimas.

Bendraujant su religinėmis bendruomenėmis, tikrinant gautą pilietiškų gyventojų informaciją, nustatyti trys asmenys: 17-metis, 18-metis ir 15-metė mergina. Vienas iš jų, 17-metis, įtariamas dalyvavęs kartu tik apgadinant mečetę, o likę du jaunuoliai įtariami lapkričio 26 d. Kaune, Savanorių prospekte, padegę namą ir lapkričio 23 d. ant Kauno žydų religinės bendruomenės informacinės lentos aerozoliniais dažais užrašę užrašą „Heil Hitler“.

,,Kauno dienos” nuotrauka

Šiuo metu vykdomos jaunuolių apklausos ir kiti tolimesni ikiteisminio tyrimo veiksmai, kadangi gali paaiškėti ir daugiau įvykdytų nusikalstamų veikų.

Už turto sunaikinimą ar sugadinimą ir kurstymą prieš bet kokios tautos, rasės, etninės, religinės ar kitokią žmonių grupę, pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 187 str. 2 d., 170 str. 2 d. gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.