Holokaustą neigiantis britas D. Irvingas nepageidaujamas Lietuvoje

Holokaustą neigiantis britas D. Irvingas nepageidaujamas Lietuvoje

Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenės (LŽB) užsiesnio partneriai informavo apie š.m. rugsėjo 1-9 d. turėjusį  Lietuvoje (taip pat Latvijoje, Lenkijoje) vykti David Irving apsilankymą.  Šis asmuo teismo sprendimu pripažintas neigęs Holokaustą, o Lietuvoje, Latvijoje ir Lenkijoje, mūsų turimomis žiniomis,  ketino lankytis su tikslu  pelnytis iš turistinių turų po žydų masinių žudynių vietas.

Pabrėždama tai, kad Holokausto neigimas yra nusikalstamo pobūdžio veika, už kurią  atsakomybę numato  LR įstatymai, LŽB dėkoja LR Užsienio reikalų ministrui L. Linkevičiui už tvirtą pasisakymą prieš Holokausto neigimu ir menkinimu pasižymėjusio asmens atvykimą į Lietuvą. 

Panašią poziciją išreiškė ir  Lenkijos Užsienio reikalų ministras p. Czaputowicz  viešai įvardijęs , jog p. Irving Lenkijoje nėra pageidaujamas.

Daugiau informacijos apie David Irving veiklą: https://www.thejc.com/news/uk-news/anger-as-holocaust-denier-david-irving-promotes-upcoming-guided-tour-of-nazi-camps-1.481639?highlight=David+Irving