Vigilijus Sadauskas atleistas iš akademinės etikos kontrolieriaus pareigų

Lietuvos žydų bendruomenė (toliau – LŽB) sveikina sveiko proto triumfą ir dėkoja nepasitikėjimo procedūrą akademinės etikos kontrolieriumi V. Sadausku inicijavusiems 29 parlamentarams iš liberalų, konservatorių, socialdemokratų ir „valstiečių“ frakcijų.

LŽB vertinimu, šio valstybės tarnautojo veiksmai, kviečiant rinkti informaciją „apie žydų tautybės asmenis, kurie žudė žmones,  prisidėjo prie trėmimų ir kankinimų“ už tai numatant skirti premiją (atlyginimą) yra tautinę nesantaiką kurstančio pobūdžio bei atitinkantys  2017 m. liepos 1 d. Europos Parlamento rezoliucijoje įtvirtintos Tarptautinio Holokausto atminimo aljanso (IHRA) antisemitizmo apibrėžties turinį.

Tikimės, kad šis sprendimas taps gerosios praktikos pavyzdžiu tolimesnėje kovoje su antisemitizmu bei kitomis neapykantos formomis valstybiniu ir visuomeniniu lygmeniu.

Vigilijus Sadauskas atleistas iš akademinės etikos kontrolieriaus pareigų   Už tai per slaptą balsavimą buvo 77 Seimo nariai, prieš buvo 17, 13 susilaikė. Trys biuleteniai sugadinti.

skaityti plačiau