Chanuka Panevėžio Rožyno progimnazijoje

 

Daugiau nei dešimt metų Panevėžio miesto žydų bendruomenė, praveda edukacinį darbą ir pati dalyvauja Rožyno progimnazijos renginiuose su tolerancijos centro vadove Genutė Žilytė. Šį kartą susitikimas buvo skirtas Chanukos šventei.

Panevėžio miesto žydų bendruomenės pirmininkas Gennady Kofman kartu su istorike, tolerancijos centro vadove susirinkusiems mokiniams papasakojo apie judėjų kovą prieš Sirijos graikus ir paaiškino istorinių įvykių esmę. Pastovus edukacinis darbas duoda puikius rezultatus mokinių švietime apie žydų tautos istoriją, kurią svarbu žinoti ir šiandien. Mokiniai uždavė daug ir įvairių klausimų, į kuriuos atsakant buvo būtina paaiškinti kas yra „Makabi“, kokios dar buvo žydų organizacijos iki karo su tokiu pat pavadinimu.

Vyresnių klasių mokiniai kartu su savo mokytojais paruošė alyvų aliejuje keptus patiekalus: bulvinius blynus (latkes), spurgas. Renginio pabaigoje Rožyno progimnazijos direktorė Aida Adiklienė nuoširdžiai padėkojo šventėje dalyvavusiems progimnazijos moksleiviams, tolerancijos centro vadovei Genutei Žilytei ir visiems renginio dalyviams už tolerancinį požiūrį žydams.